De correctionele zittingszaal in het gerechtsgebouw van Mechelen.
David Legreve De correctionele zittingszaal in het gerechtsgebouw van Mechelen.

Tot achttien maanden cel voor ‘familiebedrijfje’ dat cannabis verkocht

Vier leden van een familie uit Heist-op-den-Berg is veroordeeld tot celstraffen van negen tot twaalf maanden. Een vrouw werd door de rechter vrijgesproken. 

De feiten kwamen in 2017 aan het licht op basis politionele informatie. Een gezin uit Heist-op-den-Berg zou cannabis hebben gedeald en had volgens het parket afnemers in Heist-op-den-Berg, Leuven en Kessel-Lo. Volgens het parket stond de vader aan het hoofd van de drugsbende en dealde hij samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter. Alle vier werden donderdag schuldig bevonden en veroordeeld. Een vijfde verdachte, een 29-jarige vrouw uit Wilsele, werd door de rechter vrijgesproken. Zij werd vorige maand door het parket nog aanzien als leverancier van de drugs. De vier leden van het Heistse gezin kregen tot slot nog geldboetes opgelegd van 6.400 tot 7.200 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer