Johan Claes en Luc Van Den Eynde stellen hun nieuwe bier, de Nethetripel, voor.
Foto Verbeeck Johan Claes en Luc Van Den Eynde stellen hun nieuwe bier, de Nethetripel, voor.

Tripelbier voor horeca langs Nete

Zaakvoerder van Brouwerij Broeder Jacob uit Wezemaal, Johan Claes, en café Nieuwendijck in Itegem hebben gisteren een nieuw Kempisch bier gelanceerd: de Nethetripel. Deze goudblonde tripel van 7,5% met een zachte fruitige toets zal vanaf nu geschonken worden in 15 horecazaken langs de Kleine, Grote en Beneden Nete.

"Het idee van een bier is hier zo'n twee jaar geleden ontstaan in café Nieuwendijck, waar cafébaas Luc zijn eigen bier wou schenken. De naam Een Dijkske kwam ter sprake, maar omdat de Nete vlakbij stroomt, hebben we er Nethetripel van gemaakt", zegt Johan. "Omdat het bier succes kende, heb ik in elke gemeente waar de Nete door loopt een horecazaak gezocht die het bier vast in zijn assortiment wil opnemen. Het bier kan nu van het vat gedronken worden van Retie over Herentals tot in Nijlen en Lier."


Een bijpassend glas, bierviltjes en barmatten moeten het bier nu nog verder bekend maken in de regio.

Kajaktocht

Vanaf mei zullen er gratis duokajaktochten te winnen zijn bij het drinken van een Nethetripel. "Ook zullen verschillende horecazaken leuke suggesties serveren met Nethetripel, zoals kip of mosselen", klinkt het.


Nethetripel is naast café Nieuwendijck ook te verkrijgen in cafés in Herenthout, Retie, Lier, Oosterlo, Herentals, Herselt, Duffel, Kasterlee, Lichtaart, Mol en Westerlo. (AVH)

Lees meer