Het gemeentehuis van Boom.
Benoit De Freine Het gemeentehuis van Boom.

Gemeentediensten werken vanaf 18 mei op afspraak: “Veiliger én sneller”

Het gemeentehuis van Boom opent op maandag 18 mei weer de deuren. Maar je zal er voortaan enkel terechtkunnen op afspraak. “Op die manier kan de veiligheid van de burgers en het personeel beter gegarandeerd worden”, klinkt het. 

De coronacrisis heeft bij het gemeentebestuur een aantal zaken in een stroomversnelling gebracht. Normaal ging men pas vanaf september op afspraak werken, maar nu werd beslist om hier al mee te beginnen als het gemeentehuis op 18 mei heropent. “Heel wat mensen hebben hun bezoek aan het gemeentehuis uitgesteld omdat we een hele tijd alleen dringende zaken geregeld hebben. Om een stormloop en onveilige situaties te vermijden, moet iedereen nu een afspraak maken bij al onze diensten, met uitzondering van de snelbalie”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).

Voordelen

“Deze manier van werken heeft voor iedereen voordelen. Je kan snel en gemakkelijk via mail of telefonisch je afspraak maken en je zal veel sneller geholpen worden door onze collega’s. Zij weten perfect wie er langskomt en kunnen alles voorbereiden. Je wachttijd wordt dus niet alleen korter, je afspraak zelf zal ook minder lang duren dan voordien. Op deze manier kunnen we ook veiliger werken, want het aantal mensen dat tegelijk in het gemeentehuis is, zal beperkt zijn. Dat is, zeker in deze tijden, niet onbelangrijk.”

Heb je een nieuwe identiteitskaart nodig, een voorlopig rijbewijs of een omgevingsvergunning aanvragen, dan zal je voortaan dus een afspraak moeten maken. Je kan vanaf nu niet meer jezelf aanmelden aan de snelbalie en doorgestuurd worden naar de dienst die je nodig hebt zoals voordien. Voor afspraken met een van de diensten kan je een mail sturen naar afspraken@boom.be. Weet je niet precies bij welke dienst je moet zijn, bel dan even met de snelbalie op tel. 03 880 18 00.

Lees meer