Het huidige zwembad van Aartselaar. Dat zou tijdens de bouw van het intergemeentelijke zwembad gewoon openblijven.
Benoit De Freine Het huidige zwembad van Aartselaar. Dat zou tijdens de bouw van het intergemeentelijke zwembad gewoon openblijven.

Intergemeentelijk zwembad mag rekenen op ruim 1 miljoen euro subsidie

Het intergemeentelijke zwembad van de gemeente Niel, Aartselaar en Hemiksem kan rekenen op een Vlaamse subsidie van ruim 1 miljoen euro. Daarmee wordt de kostprijs voor de bouw van het zwembad voor de drie gemeenten nu 8,6 miljoen euro. Al is dat bedrag wel exclusief de projectkosten en de onverwachte meerkost.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft 10 miljoen euro subsidies toegekend aan achttien bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties. Het op een na hoogste subsidiebedrag is bestemd voor het intergemeentelijk zwembad van Niel, Aartselaar en Hemiksem, dat zal worden gebouwd aan het sportcentrum in Aartselaar. Het project kan rekenen op een subsidie van 1,062 miljoen euro.

Aartselaars burgemeester Sophie De Wit (N-VA) is verheugd: ‘We hadden stiekem gehoopt op een subsidie van 800.000 euro, dus dit bedrag ligt boven onze verwachtingen. We hadden de kostprijs van het zwembad geraamd op 9,6 miljoen euro. Met daarbij nog 100.000 euro projectkosten van Igean en 10 procent onverwachte meerkost zouden we landen op in totaal 10,7 miljoen euro. Als je nu deze subsidies in rekening brengt, betalen we met de drie gemeenten dus 8,6 miljoen euro voor de bouw van het zwembad. Dat bedrag ligt in de lijn van wat we oorspronkelijk hadden vooropgesteld. Voor de financiering van het zwembad is deze subsidie dus zeer belangrijk. Een zwembad zetten is niet eenvoudig en niet goedkoop. Zonder de intergemeentelijke samenwerking en de Vlaamse subsidie was ons dit nooit gelukt.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer