2 De markt vindt voorlopig plaats in de UNO-laan. Sommige marktkramers hadden zelf vloertegels aangebracht om klanten met de juiste afstand te laten aanschuiven.
SOS Hemiksem De markt vindt voorlopig plaats in de UNO-laan. Sommige marktkramers hadden zelf vloertegels aangebracht om klanten met de juiste afstand te laten aanschuiven.

Marktkramers verruilen Gemeenteplaats tijdelijk voor UNO-laan

De wekelijkse markt van Hemiksem is woensdagmorgen weer opgestart. Niet op de vertrouwde locatie op de Gemeenteplaats, maar in de UNO-laan.

Om de nodige veilige afstand tussen de kramen te kunnen bewaren, koos het gemeentebestuur ervoor om de wekelijkse markt voorlopig te verhuizen naar de UNO-laan tussen de Gemeenteplaats en de Rubenslaan. Daar vond de markt woensdagmorgen voor het eerst plaats sinds de uitbraak van de coronacrisis. Dankzij de getroffen voorbereidingen kon alles rimpelloos verlopen. Er werden maximaal 150 bezoekers tegelijk toegelaten en sommige marktkramers hadden zelf vloertegels aangebracht om klanten met de juiste afstand te laten aanschuiven.

De wekelijkse markt zal nog worden georganiseerd in de UNO-laan zolang de horeca op de Gemeenteplaats gesloten blijft. Zodra de horeca daar weer de deuren mag openen, verhuist de markt opnieuw naar de Gemeenteplaats.

2 De markt vindt voorlopig plaats in de UNO-laan.
SOS Hemiksem De markt vindt voorlopig plaats in de UNO-laan.

Lees meer