N-VA wil de horeca op het Laar meer terrasruimte geven door hen de parkeerplaatsen voor hun deur te laten innemen.
Benoit De Freine N-VA wil de horeca op het Laar meer terrasruimte geven door hen de parkeerplaatsen voor hun deur te laten innemen.

N-VA pleit voor ruimere terrassen voor horeca op het Laar

Bestuurspartij N-VA wil de terrasruimte voor de horeca op het Laar vergroten. Volgens raadslid Joris De Bie (N-VA) kunnen daarvoor de parkeerplaatsen voor hun deur gebruikt worden. Hij gaat het voorstel indienen op de volgende gemeenteraad.

Op dit ogenblik is het nog onduidelijk wanneer de horeca opnieuw de deuren kan openen. Maar de Aartselaarse afdeling van N-VA wil al nadenken over het moment dat die horeca wel weer open kan. Raadslid Joris De Bie (N-VA) zal volgende gemeenteraad een voorstel indienen om de terrassen van de horecazaken op het Laar te vergroten. Op die manier is het eenvoudiger de ‘social distancing’ te garanderen, zegt hij.

“Aartselaar telt wel wat horecazaken”, aldus De Bie. “De zaken die meer buiten het centrum liggen, hebben vaak een eigen tuin of parkeerterrein waar ze hun buitenterras kunnen vergroten. Voor de horecazaken op het Laar ligt dat moeilijker. Als binnenkort de restaurants en cafés weer open mogen, komt daar ongetwijfeld veel volk op af. Dan is het goed dat we proactief nadenken hoe we ons Laar op een gezellige en veilige manier kunnen inrichten.”

Extra leven

Het voorstel dat De Bie op gemeenteraad ter stemming zal voorleggen, stelt dat de horecazaken op het Laar de parkeerplaatsen voor hun deur kunnen innemen om hun terras uit te breiden en zo voldoende ruimte tussen de tafels kunnen laten. “Het stukje Laar tussen slagerij-traiteur Fonteyne en het Laarhof zouden we willen afsluiten om daar de terrassen ook op straat te kunnen zetten. Zeker nu de zomerevenementen niet kunnen doorgaan, brengt dat extra leven in de dorpskern.”

Het raadslid stelt ook voor om de horeca geen concessie of retributie te laten betalen voor de inname van het openbaar domein. “De horeca wordt al zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Met dit voorstel kunnen ze aan hun heropstart werken in Aartselaar. Het is dus een extra steunmaatregel voor onze horeca, bovenop de waardebon die elke inwoner zal krijgen om in de lokale handelszaken of horeca te spenderen. Een Laar met wat minder verkeer en meer horecagelegenheid deze zomer is bovendien een ideale test voor de toekomstige dorpskernvernieuwing. We zullen hier zeer nuttige lessen uit kunnen trekken.”

Lees meer