Het protocol voor het BIN Mikman werd officieel ondertekend door burgemeester Rob Mennes, korpschef Politiezone Rupel Peter Muyshondt en coördinator Johan Ramael.
Gemeente Schelle Het protocol voor het BIN Mikman werd officieel ondertekend door burgemeester Rob Mennes, korpschef Politiezone Rupel Peter Muyshondt en coördinator Johan Ramael.

Nieuw BIN Mikman uit de startblokken

Schelle heeft er een nieuw buurtinformatienetwerk bij. Deze week werd het protocol ondertekend voor de oprichting van het BIN Mikman.

Een buurtinformatienetwerk of BIN is een structurele samenwerking tussen buurtbewoners, de gemeente en de lokale Politiezone Rupel. Zij houden elkaar op de hoogte van wat er gebeurt in de buurt. Die uitwisseling van informatie zorgt voor meer sociale controle en vergroot het veiligheidsgevoel.

“Na BIN Kapelom, BIN Boerenhoek, BIN Park Centrum, BIN Stuyvenberg en Bin-Z Molenberglei is er met deze zesde BIN Mikman een werking op het volledige grondgebied van Schelle”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “Na goedkeuring van dit protocol door de federale overheid worden alle leden die zich al inschreven ingevoerd in het BIN-systeem en kan de werking echt opgestart worden.”

Lees meer