Mensen konden woensdagmiddag even niet binnen bij het onthaal van de politie door de verdachte brief.
Marc De Roeck Mensen konden woensdagmiddag even niet binnen bij het onthaal van de politie door de verdachte brief.

Onthaal politiebureau even afgezet door verdachte brief: “Wellicht zetmeel”

Licht alarm op het commissariaat van de lokale politiezone Rupel in Boom woensdagnamiddag. Een inwoner vond een brief met een mogelijk verdachte inhoud in zijn brievenbus en bracht die naar de politie. Die nam het zekere voor het onzekere en stelde een perimeter in aan het onthaal van hun eigen kantoorgebouw. De Civiele Bescherming kwam de brief ophalen. Woensdagavond kwam het nieuws dat het wellicht om zetmeel gaat en het mogelijk om een slechte grap gaat.

Een inwoner van de politiezone Rupel bracht de brief zelf naar het hoofdbureau van de politie in Boom. “Volgens de melder had de brief een verdachte inhoud”, zegt Joris Van Camp van PZ Rupel. “We namen het zekere voor het onzekere en stelden een perimeter in bij ons in het onthaal, waar de brief terechtkwam. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse en nam het pakket mee voor verder onderzoek. Het is niet duidelijk of het effectief om een gevaarlijke inhoud ging.”

Woensdagavond kwam de politie met een update: “Het gaat wellicht om zetmeel. Het onderzoek naar wie de brief om welke reden in de brievenbus van de melder stopte, is gestart.”

Duidelijkheid

Meestal gaat het bij ‘poederbrieven’ of verdachte pakketten om loos alarm. Ook bij de persoon die de brief in zijn bus vond en naar de politie bracht, werden er preventieve veiligheidsmaatregelen getroffen. Niemand raakte gewond en iedereen bij de politie kon zijn werk verder zetten woensdagnamiddag.

Lees meer