2 Begin dit jaar ging de lokale politiezone Rupel deur aan deur voor gratis inbraakpreventieadvies na een inbraakgolf in de regio.
Benoit De Freine Begin dit jaar ging de lokale politiezone Rupel deur aan deur voor gratis inbraakpreventieadvies na een inbraakgolf in de regio.

Politie waarschuwt voor nepagenten in Rupelstreek

Twee mannen probeerden afgelopen weekend een woning in Hemiksem binnen te dringen met een smoes. Ze gaven zich uit voor politieagenten en toonden valse dienstkaarten aan de bewoner. Die vond dat het zaakje stonk en belde de echte politie. De nepagenten maakten zich snel uit de voeten en worden opgespoord.

“De mannen gaven zich uit als politiemannen en vroegen of ze de woning mochten betreden in het kader van een buurtonderzoek”, klinkt het bij de lokale politiezone Rupel.” De bewoner vroeg naar de dienstkaarten van de onbekenden aangezien ze niet in uniform waren. Ze toonden een langwerpige gele kaart en hadden radio’s bij zich. Omdat de bewoner de situatie niet vertrouwde, belde hij onze diensten waarop de mannen vertrokken zijn.”

De lokale politie deed nazicht in de ruime omgeving van het appartement maar kon geen mannen aantreffen die aan de beschrijving voldoen. Volgens de bewoner was de dienstkaart zeker niet dezelfde als een echte dienstkaart van de politie.

“Wees extra voorzichtig en laat niet iedereen zomaar binnen”, benadrukt de politie. “Ook al lijkt hun uitleg plausibel.” De intenties van de twee onbekende mannen blijven onduidelijk. Mogelijk proberen ze woningen binnen te dringen met een smoes om zaken te stelen.

Politiekaarten zijn even groot als identiteits- en bankkaarten, gemaakt van hard plastiek en voorzien van een pasfoto, identificatienummers, naam en enkele watermerken. Ze zijn oranjegeel met blauw.

2 Voorbeeld politiekaart.
Lokale Politie Antwerpen Voorbeeld politiekaart.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer