Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) (tweede van links) koopt de eerste sticker.
Klaas De Scheirder Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) (tweede van links) koopt de eerste sticker.

Rode Kruis Hemiksem start met jaarlijkse stickerverkoop: “Onze belangrijkste bron van inkomsten”

De vrijwilligers van het Rode Kruis Hemiksem zijn van start gegaan met hun jaarlijkse stickerverkoop. Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) mocht de eerste sticker kopen ten voordele van de lokale werking.

Nog tot en met zondag 28 april trekken de vrijwilligers van het Rode Kruis Hemiksem de straat op om hun stickets te verkopen. “Met minstens een tiental vrijwilligers zijn we aanwezig aan de verkeerslichten aan de UNO-laan en aan de Nijverheidsstraat”, zegt voorzitter Marc Geerts. “We hebben 1.300 stickers in voorraad die we aan de man willen brengen voor 5 euro per stuk. Het Rode Kruis koos voor deze editie voor stickers van de poppetjes van Playmobil.”

Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de stickeractie integraal naar de lokale Rode Kruisafdelingen. “De stickerverkoop is voor ons de belangrijke bron voor inkomsten”, zegt Geerts. “Met de opbrengst zullen we vooral hulpmateriaal en veiligheidskledij aankopen. Daarnaast is er geld nodig voor opleiding en bijscholing van onze vrijwilligers.”

Hartveilige gemeente

De eerste sticker werd deze namiddag verkocht aan burgemeester Luc Bouckaert (CD&V). Daarmee onderstreepte hij de goede samenwerking tussen de gemeente en het Rode Kruis. “Hemiksem is al sinds 2017 een hartveilige gemeente”, aldus Bouckaert. “Recent hebben we het engagement genomen om dit label ook in de toekomst te behalen. Hiervoor hebben we een aantal AED-toestellen op onze grondgebieden en voorzien we opleidingen voor het gemeentepersoneel.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer