Museum Rupelklei in Rumst.
David Legreve Museum Rupelklei in Rumst.

Rupelmusea voortaan iedere eerste zondag van maand open

Toerisme Rupelstreek gaat van start met zogenaamde ‘Rupelzondagen’. Onder die noemer stellen verschillende musea en bezoekerscentra uit de regio voortaan iedere eerste zondag van de maand gelijktijdig hun deuren open.

Museum Rupelklei in Rumst, De Velodroom in Boom, het Natuurhuis De Paardenstal in Niel of het Gilliot & Roelants Tegelmuseum in Hemiksem: de Rupelstreek beschikt over een brede waaier aan boeiende musea. Maar elk hebben ze hun eigen openingsuren, waardoor het in het verleden niet altijd eenvoudig was om te weten wanneer welk museum open was. Daarom start Toerisme Rupelstreek samen met de Rupelgemeenten en de lokale partners nu met zijn ‘Rupelzondagen’ en doen de musea elke eerste zondag van de maand gelijktijdig hun deuren open.

“Maar al te vaak kregen we te horen dat de musea niet gelijktijdig open waren, wat tot verwarring leidde bij de bezoekers”, zegt Axel Boen, voorzitter van Toerisme Rupelstreek. “Met de ‘Rupelzondagen’ willen we hierin verandering brengen en de musea toegankelijker maken voor de toerist én de eigen inwoners. Sommige locaties waren reeds op zondag open, maar andere zijn enkel te bezoeken met groepen en geven enkel op de ‘Rupelzondagen’ hun geheimen prijs voor individuele bezoekers.”

De ‘Rupelzondagen’ vinden plaats op 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september en 6 oktober. De musea doen dan telkens open van 14 tot 17 uur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer