2 Hannes Anaf, Rodney Talboom en Kristien Vingerhoets stellen hun plan voor aan jonge ouders.
Laenen Hannes Anaf, Rodney Talboom en Kristien Vingerhoets stellen hun plan voor aan jonge ouders.

Sp.a voert actie voor meer en betaalbare kinderopvang

Sp.a heeft deze namiddag actie gevoerd  aan de gemeentelijke basisschool De Regenboog en buitenschoolse kinderopvang ’t Merelhofke. De socialisten kwamen er hun plan voorstellen voor een meer betaalbare kinderopvang zonder wachtlijsten.

“Hemiksem scoort zwaar onder het Vlaamse gemiddelde wat opvang voor kinderen onder de 3 jaar betreft”, zegt gemeenteraadslid Rodney Talboom (sp.a). “In onze gemeente is er slechts voor 19,52 kinderen op 100 een plekje, terwijl het Vlaams gemiddelde op 43 kinderen ligt. We vinden het dus tijd voor een stevige inhaalbeweging en willen zorgen voor een betaalbare plek voor élk kind. Dat willen we doen door alle kinderopvanginitiatieven inkomensafhankelijk te maken, maar ook door elk kind vanaf 6 maanden 1 dag per week gratis naar de crèche te laten gaan, elk kind vanaf 1 jaar 2 dagen en vanaf 2 jaar 3 dagen.”

Talboom, die vijfde staat op de lijst voor het Vlaams Parlement, kwam dat plan samen met schepen van Onderwijs Buitenschoolse Kinderopvang Kristien Vingerhoets (sp.a) deze namiddag voorstellen aan de gemeentelijke basisschool De Regenboog en de buitenschoolse kinderopvang ’t Merelhofke. Samen met partijgenoot Hannes Anaf, tweede op de lijst voor het Vlaamse Parlement, overhandigden ze een enquête aan ouders die hun kinderen kwamen oppikken.

“Als jonge papa weet ik heel goed hoe belangrijk voorschoolse kinderopvang is”, zegt Anaf. “Het is niet alleen cruciaal voor jonge tweeverdieners, maar het is ook belangrijk in de strijd tegen generatiearmoede. Wist je dat een kind uit een kansarm gezin dat naar de crèche geweest is gemiddeld 1.100 woordjes kent als het naar de kleuterschool gaat, terwijl een kindje dat niet geweest is, slechts 400 woordjes kent? Dat zorgt ervoor dat sommige kinderen al voor de kleuterklas een achterstand oplopen die ze moeilijk nog goedmaken.”

2 Sp.a’ers Hannes Anaf, Rodney Talboom en Kristien Vingerhoets.
Laenen Sp.a’ers Hannes Anaf, Rodney Talboom en Kristien Vingerhoets.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer