Het politiecollege van de Lokale PolitieZone Rupel, met van links naar rechts: burgemeester en voorzitter Tom De Vries, korpschef Peter Muyshondt, secretaris Luc Schroyens, burgemeester Luc Bouckaert, burgemeester Rob Mennes, burgemeester Jeroen Baert en burgemeester Jürgen Callaerts.
Lokale Politiezone Rupel Het politiecollege van de Lokale PolitieZone Rupel, met van links naar rechts: burgemeester en voorzitter Tom De Vries, korpschef Peter Muyshondt, secretaris Luc Schroyens, burgemeester Luc Bouckaert, burgemeester Rob Mennes, burgemeester Jeroen Baert en burgemeester Jürgen Callaerts.

Tien extra medewerkers voor PolitieZone Rupel: “Meer aanwezigheid op straat”

Het personeelskader van de Lokale PolitieZone Rupel wordt uitgebreid met tien medewerkers. Zes van de tien functies zullen voor operationele collega’s zijn weggelegd, maar er komen ook vier burgerfuncties bij.

De roep om een uitbreiding van het politiekorps weerklonk al langer, maar nu heeft de politieraad ook effectief het licht op groen gezet. Het personeelskader zal concreet worden uitgebreid met tien medewerkers. Het gaat om vijf inspecteurs, een hoofdinspecteur, twee maatschappelijke assistenten, een logistieke medewerker en een jurist.

“Sinds de politiehervorming van 2001 heeft de Lokale PolitieZone Rupel nog geen echte kaderuitbreiding gekend”, redeneert het politiecollege. “We hebben dus een serieuze inhaalbeweging te goed. De bevolking in onze Rupelgemeenten is de laatste jaren en decennia sterk gegroeid. Maar ook de toename van onze mobiliteit, evenementen en trends als cybercrime maakt dat er heel wat extra mensen voor controle en ondersteuning gewenst zijn.”

Negen van de vacatures zullen op korte termijn worden opengesteld. Wanneer de tiende vacature zal worden ingevuld, wordt bekeken in functie van de financiële mogelijkheden. “Het politiecollege zal een zesmaandelijkse budgetcontrole op de politiezone uitvoeren”, klinkt het. “Maar de inwoners van onze gemeenten Boom, Rumst, Niel, Schelle en Hemiksem zullen de extra politieaanwezigheid op straat zeker merken.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer