Engie wil windturbines zetten op de site van Umicore, op het grondgebied van Hemiksem en Hoboken.
Photo News Engie wil windturbines zetten op de site van Umicore, op het grondgebied van Hemiksem en Hoboken.

Wijkvereniging houdt eigen infoavond over windturbines

Wijkvereniging De Drie Mereltjes organiseert op dinsdag 7 mei een infoavond over de plannen van Engie om vier windturbines hoog te bouwen op de site van Umicore. Met het initiatief reageert de vereniging op de eerdere informatieavond die door Engie zelf werd gehouden. “Daar is toen erg veel eenzijdige informatie verstrekt”, zegt Maarten Sterckx, voorzitter van De Drie Mereltjes. 

“Het gaat hier om vier windturbines met een hoogte van 180 meter en een diameter van 131 meter. Ter vergelijking: de Onze-Lieve-Vrouwe-toren van Antwerpen is slechts 123 meter hoog. Dit zijn turbines die ontworpen zijn om op zee te plaatsen, maar hier zouden de dichtste exemplaren op slechts 330 à 360 meter van het Hemiksemse woongebied komen. Wij zijn voor groene energie, maar windmolens horen niet thuis op deze locatie”, aldus Sterckx.

Op de informatieavond wil de wijkvereniging toelichting geven over wat de komst van de windmolens kan betekenen voor de gezondheid en levenskwaliteit van de omwonenden. Een buurtbewoner van een windturbine komt er vertellen over zijn eigen ervaringen. De informatieavond vindt plaats om 20 uur in de raadszaal van het gemeentehuis en is voor iedereen toegankelijk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer