ANP

Alarmpistolen en traangas breken koppel zuur op

Een koppel is veroordeeld tot respectievelijk zes maanden cel met uitstel en een opschorting van uitspraak. Ze hadden in 2015 verschillende alarmpistolen doen overkomen vanuit Slovenië, in oktober 2016 werden in hun woning in Herent bij een huiszoeking onder meer een buisje traangas en alarmpistolen aangetroffen.

Het koppel had de verschillende alarmpistolen doen overkomen uit Slovenië, de beklaagde verklaarde dat hij deze wapens in ontvangst nam voor een vriend uit Nederland en deze aan hem zou overhandigen. Daar hechtte de rechter weinig geloof aan. “De strenge regels opgenomen in de wapenwetgeving zijn er om de maatschappij te beschermen. Het gebruik van een vuurwapen kent dikwijls een dodelijk afloop. De vuurwapens die werden ingevoerd kunnen daarenboven op een eenvoudige manier scherp worden gesteld. Dit gedrag maakt een gevaar uit voor de openbare veiligheid”, stond in het vonnis te lezen.

Gezien de man al eerder werd veroordeeld, kreeg hij zes maanden cel met uitstel over drie jaar en 1.500 euro boete. De vrouw die beweerde het buisje traangas van haar man te hebben gekregen om zichzelf te beschermen komt er vanaf met de opschorting.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer