2 In oktober 2007 werden Gaby en Jef welverdiend in de bloemetjes gezet door de scouts van Diependaal.
Vertommen In oktober 2007 werden Gaby en Jef welverdiend in de bloemetjes gezet door de scouts van Diependaal.

Gaby Sioen (87) is niet meer. Oprichtster scouts Diependaal had nog één laatste wens en die gaan de scoutsleden met veel dankbaarheid inwilligen

Gaby Sioen is overleden op 87-jarige leeftijd. De oprichtster van scouts Diependaal moest zich gewonnen geven na een slepende ziekte en nam afscheid van het leven in het bijzijn van haar man Jef Bulens en hun zoon Peter. Voor scouts Diependaal is de dood van Gaby Sioen een zware klap. De leden de scoutsgroep treffen nu alle voorbereidingen om te voldoen aan Gaby’s laatste wens: zoveel mogelijk scouts op de afscheidsplechtigheid.

“Wij vinden onze inzet vanzelfsprekend. Ik vind het veel mooier dat zoveel jongeren zich vandaag de dag nog willen inzetten voor een toffe groepssfeer. Wij vormen niet meer dan een voedingsbodem. Voorlopig blijven we nog verder gaan. Al duurt het natuurlijk ook niet meer eeuwig, gezien onze leeftijd.” Het zijn woorden van Jef Bulens uit 2007 toen zijn echtgenote Gaby Sioen en hijzelf in de bloemetjes werden gezet voor hun levenslange inzet voor scouts Diependaal. Het waren onvermijdelijk ook woorden die klonken als een voorspelling die niemand wil horen...

Gouden hart

Gaby Sioen is op 3 mei –nota bene één dag voor haar verjaardag- thuis overleden. Ze werd net geen 88 jaar. Haar laatste momenten deelde ze met haar man Jef en hun zoon Peter. “Een dame met een gouden hart”, wordt ze overal omschreven. Gaby Sioen was zonder enige twijfel een vrouw uit de duizend. Samen met haar man Jef stond ze vijftig jaar geleden aan de wieg van scouts Diependaal. Zoveel jaar later bleven Gaby en Jef alomtegenwoordig voor de leden van de scoutsgroep. Van verzekeringen afsluiten tot materiaal regelen. Gaby en Jef waren dé monumenten van scouts Diependaal en zullen dat eeuwig blijven. Voor de scoutsgroep is de dood van Gaby dan ook een zware klap. Hoewel Gaby al een tijd ziek was, slaat haar overlijden toch een diepe wonde.

Gaby en Jef hebben scouts Diependaal opgericht. Zij zijn nog steeds de drijvende en inspirerende kracht achter onze mooie groep

Johan Smeuninx
2 Een foto uit de oude doos van Gaby en Jef. Heel hun leven stond in het teken van scouts Diependaal, de groep die zelf hebben opgericht.
Vertommen Een foto uit de oude doos van Gaby en Jef. Heel hun leven stond in het teken van scouts Diependaal, de groep die zelf hebben opgericht.

“Gaby heeft samen met haar man Jef scouts Diependaal opgericht. Zij zijn tot nu nog steeds de drijvende en inspirerende kracht achter onze mooie groep”, laat Johan Smeuninx optekenen in een mededeling. Scouts Diependaal wil Gaby haar laatste wens –zoveel mogelijk scouts op de afscheidsplechtigheid- in vervulling laten gaan. “De begrafenis met eucharistie vindt plaats op zaterdag 11 mei om 10.30 uur in de Sint-Pieterskerk in Leuven. Het is de wens van Gaby dat er zoveel mogelijk scouts in uniform aanwezig zijn op de plechtigheid. Er zal heel wat plaats worden voorbehouden in de kerk. We willen haar een waardig scoutsafscheid geven. Het beloftelied en het avondlied zullen worden gezongen en vijf scouts en haar zoon Peter zullen de kist dragen. Op het einde van de viering zullen alle scouts buiten een erehaag vormen en het afscheidslied zingen. Gaby heeft voor elk van ons veel betekend. We zijn haar enorm dankbaar voor al die mooie jaren.”

Op vrijdag 10 mei is er ook een begroetingsmoment voorzien bij Pues van 18.30 tot 19.30 uur in de Eikestraat 2 in Herent. De afscheidsplechtigheid vindt plaats in de Sint-Pieterskerk in Leuven op zaterdag 11 mei om 10.30 uur.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mia Boets

    Innige deelneming voor allen die haar kende

Lees meer