Van links naar rechts: Paul Rosseel (MAR), Kristel De Reymaeker (MAR), Patrick Luyten (Natuurpunt Herent), Bart Michiels (N-VA), Jos Vercruysse (GECORO), Martijn Bormans (MAR), Mia Morren (MAR) en Jan Schelstraete (Open VLD)
Foto rv Van links naar rechts: Paul Rosseel (MAR), Kristel De Reymaeker (MAR), Patrick Luyten (Natuurpunt Herent), Bart Michiels (N-VA), Jos Vercruysse (GECORO), Martijn Bormans (MAR), Mia Morren (MAR) en Jan Schelstraete (Open VLD)

Herentse milieuadviesraad en schepen van leefmilieu Jan Schelstraete (Open VLD) leggen bloemenakker aan op het dorpsplein van Winksele

Op initiatief van schepen van leefmilieu Jan Schelstraete (Open VLD) stak de Herentse Milieuadviesraad (MAR) de handen uit de mouwen om het dorpsplein van Winksele te verfraaien met een bloemenakker, waar voordien een verloederd grasperkje te zien was.

Op de Herentse milieuadviesraad werd het foutparkeren op het dorpsplein te Winksele besproken. Op de kleine grasstrookjes naast de parkeerplaatsen staan soms wagens en daardoor wordt het gras beschadigd, met als gevolg ergernis bij de inwoners. Schepen van leefmilieu Jan Schelstraete (Open VLD) suggereerde om de problematiek aan te grijpen en het dorpsplein te verfraaien. Tegelijkertijd krijgt de Milieuadviesraad op die manier meer zichtbaarheid. Met haar bestaand werkingsbudget tovert de Milieuadviesraad zelf de kleine grasstukjes om tot bloemenakkers.

Onder een stralende zon werd er zaterdag aan de slag gegaan: frezen, harken en inzaaien, om op het einde het terrein met een lint af te spannen. De Herentenaar mag dus binnen enkele weken een fraaier dorpsplein verwachten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer