Leerlingen De Wijnpers maken kunstwerk voor Proefcentrum Herent. Foto rv
Foto rv Leerlingen De Wijnpers maken kunstwerk voor Proefcentrum Herent. Foto rv

Leerlingen De Wijnpers ontwerpen kunstwerk op basis van de motieven van witloof

De leerlingen van het vijfde jaar Artistieke Opleiding van De Wijnpers uit Leuven hebben een kunstwerk met onderzoeksgewassen van Proefcentrum Herent gemaakt. Onder andere de motieven van witloof en goudsbloem werden erin verwerkt. Het kunstwerk symboliseert de goede samenwerking tussen de school en het Proefcentrum.

“De link tussen Proefcentrum Herent en de land- en tuinbouwopleiding van De Wijnpers ligt voor de hand. De leerlingen krijgen hier praktijklessen witloof oogsten en werken mee aan de Witloofbox, om leerlingen van Vlaams-Brabantse basisscholen en buitenschoolse kinderopvang alles te leren over witloof in de klas”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. 

Het kunstwerk werd gemaakt met linosnedes op basis van blad- en bloemmotieven van onderzoeksgewassen, zoals witloof, goudsbloem, bruine mosterd, hennep, koriander, soja en veel meer. Die werden uitvergroot en gedigitaliseerd om vervolgens de motieven met een lasercutter uit te snijden in hout. 

Het kunstwerk krijgt voortaan een vaste plaats in de vergaderzaal van het Proefcentrum.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer