Het nieuwe sportcentrum wordt vernoemd naar schaatser en Herentenaar Bart Swings
Vertommen Het nieuwe sportcentrum wordt vernoemd naar schaatser en Herentenaar Bart Swings

Overeenkomst voor de bouw van nieuw sportcentrum Bart Swings getekend

De overeenkomst voor de bouw van het nieuwe sportcentrum Bart Swings werd door bouwgroep Pellikaan en de gemeente Herent ondertekend. Daarmee kunnen de werken nu definitief starten begin volgend jaar. 

Op de site wordt er een grote sporthal, een volledig ingerichte turnhal en een cafetaria met warme keuken gebouwd. Buiten komt er een park dat aansluit met de beplanting van het naastgelegen Houtkantperceel. Een dynamische beweegas doorkruist het park en brengt je zo naar de beachvolleybalvelden, pumptrack, skatezone, bootcamp en het basketveld. Ook wordt er een zone voorzien waar later een zwembad op kan gebouwd worden. 

De start van de bouw is gepland voor begin 2020 en alles zou klaar moeten zijn tegen de volgende jaarwisseling. Totale kostprijs van het project bedraagt bijna 6 miljoen. Het sportcentrum wordt vernoemd naar Herentenaar en schaatser Bart Swings en wordt de nieuwe ontmoetingsplek voor de Herentse sporter. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer