Deze oprit in Boortmeerbeek werd bewerkt door Ierse klusjesmannen.
Vertommen Deze oprit in Boortmeerbeek werd bewerkt door Ierse klusjesmannen.

Politie waarschuwt nogmaals voor Ierse klusjesmannen

De politie van lokale politiezone HerKo (Herent-Kortenberg) krijgt de laatste weken regelmatig meldingen over personen die aan de deur aanbieden om werken uit te voeren aan de woning. “Het aanbieden van arbeid van deur-tot-deur is een fenomeen dat jaarlijks terugkeert. Het gaat meestal om arbeiders van buitenlandse afkomst (meestal Engels- of Franstalig) die aanbieden om uw dak te ontmossen, uw oprit te reinigen of te asfalteren, schilderwerken uit te voeren, enzovoort. We adviseren om voorzichtig te zijn en niet in te gaan op zulke aanbiedingen. Het gaat meestal om arbeiders die niet over de nodige vergunningen beschikken om werken in België uit te voeren of om arbeid aan de deur aan te bieden”, zo klinkt het bij de politie.

“Er wordt bij aanvang van de werken mondeling een prijs overeengekomen. De arbeiders voeren op eigen houtje meer werken uit dan door de klant gevraagd, waarna ze de prijs opdrijven. De uitvoering van de werken blijkt ondermaats, maar er wordt wel gevraagd een dure factuur te betalen. Na het ontvangen van een voorschot, komen de arbeiders niet meer opdagen”, zo waarschuwt de politie. Zij vragen om bij soortgelijke zaken onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen en nuttige informatie door te geven zoals de nummerplaat van het voertuig en het type voertuig waarmee de arbeiders zich verplaatsten, de taal waarin u werd aangesproken, de richting waarin ze vertrokken, enzovoort.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer