Els Van Hoof (CD&V) is niet van plan om project Broeksite in Machelen zomaar te laten passeren.
Vertommen Els Van Hoof (CD&V) is niet van plan om project Broeksite in Machelen zomaar te laten passeren.

Schepen Van Hoof (CD&V) duidelijk over Broeksite. “Maakwinkels of retail met een sausje? Tweede optie is onbespreekbaar voor Leuven”

De stad Leuven is niet van plan om de plannen van project Broeksite in Machelen –het nieuwe Uplace zeg maar- zomaar te aanvaarden. Dat heeft schepen van Handel Els Van Hoof duidelijk gemaakt op de Leuvense gemeenteraad. “Traditionele retail met sausje van maakwinkels over is onbespreekbaar”, klinkt het.

Wat gaan de nieuwe plannen op de gronden van het afgevoerde Uplace in Machelen werkelijk opleveren? Die vraag stelt de stad Leuven zich nu project Broeksite op de voorgrond is getreden. De basis van het nieuwe project is een bedrijvencentrum van 60.000 vierkante meter groot dat verweven wordt met een retailzone met maakwinkels met een totale oppervlakte van 55.000 vierkante meter, onder de vorm van thema-huizen en dit alles rondom een 25.000 vierkante meter groot park. Klinkt alvast meer aanvaardbaar voor de stad Leuven dan de traditionele retailzone die Uplace zou worden, maar schepen Els Van Hoof (CD&V) laat er geen twijfel over bestaan dat Leuven staalharde garanties eist.

Vaag verhaal

“Het is een vaag verhaal. We krijgen amper voorbeelden over wat die maakwinkels dan wel zouden moeten worden”, klinkt het argwanend. “Als je sportschoenen verkoopt en je laat een filmpje draaien over het productieproces van die schoenen…heb je dan een maakwinkel of een traditionele schoenenwinkel? Volgens mij het tweede. De stad Leuven wil garanties. Als die maakwinkels uiteindelijk traditionele retail worden met een maaksausje over dan zullen we niet aarzelen om juridische stappen te ondernemen. Dat is bij deze alvast één garantie. Voor de stad Leuven is een traditionele retailontwikkeling op die locatie onbespreekbaar want dat is een bedreigingen voor de Leuvense handelskern.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk mommens

    Ze zou zich beter moeien met haar eigen stad, zorg dat de winkels bereikbaar zijn, i.p.v. dure parkings , straten die autovrij moeten, is zij schepen van leuven??? Of van kampenhout of machelen???

  • Thomas Van Casteren

    De jbc, Hema en andere ketens is veel interessanter in leuven

Lees meer