Illustratie PZ Herko
Vertommen Illustratie PZ Herko

Twaalf bestuurders onder invloed van alcohol

De lokale politie Herent-Kortenberg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grootschalige verkeersactie gehouden. In totaal werden 516 bestuurders gecontroleerd. Twaalf bestuurders reden onder invloed van alcohol. 

Vijf bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven voor 3 uur. Drie andere moesten 6 uur aan de kant blijven staan. Van een 28-jarige man, een 41-jarige man en een 62-jarige man werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Eén bestuurder, een 40-jarige man, reed zowel onder invloed van alcohol als drugs. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor minstens 15 dagen.

Bijkomend werd een proces-verbaal opgemaakt voor een voertuig met betrekking tot de inschrijving. Er werd eveneens een proces-verbaal opgesteld voor een voertuig dat niet gekeurd was en waarvan de bestuurder geen rijbewijs bij had. Eén voertuig dat niet gekeurd en niet verzekerd was, werd meteen getakeld.

Tot slot werd nog één persoon bestuurlijk aangehouden, omdat hij na het afleggen van een positieve ademtest zich verbaal agressief gedroeg tegenover de politie. Na meerdere waarschuwingen werd de betrokkene bestuurlijk aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer