Sp.a-gemeenteraadsleden Griet Lissens en Luk Draye
Vertommen Sp.a-gemeenteraadsleden Griet Lissens en Luk Draye

Verkiezingsborden in Herent nog steeds niet opgehaald: “Dit geeft een vervuild beeld”

De verkiezingen liggen intussen bijna een maand achter ons, maar in Herent zijn de gemeentelijke borden nog steeds niet opgehaald. 

In Herent zou je denken dat we straks opnieuw naar de stembus moeten. “De gemeentelijke borden zijn nog steeds niet verdwenen. Dringend tijd om daar werk van te maken en dit aan te kaarten op de gemeenteraad”, stellen Sp.a-gemeenteraadsleden Griet Lissens en Luk Draye vast. 

“Ik vind het vreemd om een maand na de verkiezingen mijn affiche en die van andere kandidaten nog in ons straatbeeld aan te treffen. Het geeft een vervuild beeld”, aldus Griet Lissens. Collega Luk Draye sluit zich daarbij aan: “onlangs stelde gewezen N-VA-parlementslid Peter Persyn voor om een boete van 1.000 euro in te stellen voor elk bord dat 10 dagen na de verkiezingen nog niet afgebroken was. De opbrengst zou gaan naar een klimaatfonds of naar Alzheimeronderzoek. Natuurlijk was dit half schertsend bedoeld, maar je moet een keer narekenen wat deze maatregel onze gemeente zou kosten. Een pak meer dan de bomen voor het geboortebos wellicht’”, aldus Luk Draye. Het agendapunt zal volgende week op de gemeenteraad besproken worden. “De vorige legislaturen werden de borden altijd na een week opgehaald”, klinkt het nog bij Griet Lissens. 

Ook op sociale media kwamen er vragen van omwonenden. Schepen van openbare werken, Maarten Forceville (CD&V), reageert: “Het feit is dat we momenteel met een beperkte personeelsbezetting zitten. We hebben ons personeel dus eerst op ander onderhoud ingezet dat dringender was. We beseffen natuurlijk dat de affiches moeten opgehaald worden en gaan dit zo snel mogelijk, nog deze maand, inplannen”.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc De Vos

    Eigenlijk is dit logisch. De stemmen zijn binnen, de postjes verdeeld dus de pot op met de rest.

  • Dennis Andersen

    Het zijn niet alleen die verkiezingsborden, ook grasperken worden al lang niet meer onderhouden en gras staat op sommige plaatsen bijna een meter hoog. Struiken groeien zo wild dat kruispunten niet zichtbaar zijn, mensen snoeien ze zelf om veilig het kruispunt over te kunnen. Waar gaat ons geld naartoe?

Lees meer