De brandweer evacueerde vier bewoners met een ladderwagen.
Peter Vanderveken De brandweer evacueerde vier bewoners met een ladderwagen.

Brandweer evacueert vier bewoners na brand in appartement

Door een brand in een appartement aan de Bovenrij in Herentals heeft de brandweer vrijdagochtend vier mensen moeten evacueren. De bewoner van de eerste verdieping was in slaap gevallen met een sigaret. Niemand raakte gewond.

De brand was rond 3 uur ontstaan in de slaapkamer van de eerste verdieping, nadat de bewoner in slaap was gevallen met een brandende sigaret. De bewoner werd tijdig wakker en sloot de slaapkamerdeur om te voorkomen dat het vuur zou uitbreiden. Hij probeerde zelf het vuur te blussen, maar dat lukte niet.

Onbewoonbaar

De brandweer kwam ter plaatse en heeft het vuur bestreden. Het appartement is momenteel onbewoonbaar door rook- en waterschade. De bewoner en zijn 82-jarige moeder, die bij hem inwoont, werden preventief naar het ziekenhuis gebracht maar hebben dat intussen al verlaten. De bewoner kon op eigen kracht het appartement verlaten maar zijn moeder moest door de brandweer geëvacueerd worden.

Op de tweede verdieping werden een 55-jarige man en zijn 81-jarige moeder via het raam geëvacueerd omdat de traphal vol rook hing. In dat appartement is een beetje rook binnengekomen, maar na controle door de brandweer werd alles veilig bevonden. Ook een dame op de derde verdieping werd geëvacueerd.

Lees meer