2 Seline Geyzen en Valérie Vermeulen organiseren de Spaanse fuif Copa Cabaña om de katjes in het asiel te helpen.
Maria De La Cruz Seline Geyzen en Valérie Vermeulen organiseren de Spaanse fuif Copa Cabaña om de katjes in het asiel te helpen.

Dierenasiel zit bomvol katjes

TWEE VRIENDINNEN ORGANISEREN FUIF OM UNCO-JERRY TE HELPEN

Dierenasiel Unco-Jerry in Westerlo zit met 120 katten bomvol en heeft dringend geld nodig. Valérie Vermeulen (26) en Seline Geyzen (25) uit Herentals helpen alvast een handje en organiseren vandaag een Spaanse fuif. De opbrengst van Copa Cabaña gaat integraal naar de verzorging van de katten van het asiel.

Nog dagelijks krijgt Maria Lepoutre van dierenasiel Unco-Jerry oproepen binnen om achtergelaten katten op te halen. "In de meeste gevallen gaat het om volwassen katten die zwanger zijn. De katten worden letterlijk uit de auto gezet", begint de dame te vertellen. "Bezin vooraleer je begint met poezen. Dat wil ik de mensen toch nog eens op het hart drukken. Het is verleidelijk om aan de noodkreet van je kind te weerstaan als dat blijft vragen om een poesje. Maar als je er de financiële middelen niet voor hebt, moet je er niet aan beginnen. Doordat mensen de verzorging niet meer kunnen betalen of omdat ze geen sterilisatie willen betalen, speel je met het leven van katten. Bij ons krijgt er geen enkel dier een spuitje, maar in andere asielen waar ze geen plaats meer hebben, gebeurt dat wel", vertelt Maria. "Wij vangen momenteel 120 poezen op, verspreid over ons asiel en enkele opvanggezinnen. Stampvol zitten we en het einde van het kittenseizoen is nog niet nabij. Nog tot september, oktober kunnen er kleine poesjes geboren worden. We gaan dus nog een lange weg tegemoet", zegt Maria. Vooral qua geld, want Unco-Jerry moet de opvang, verzorging en voeding volledig zelf betalen. De vzw krijgt geen overheidssubsidies. "We moeten het echt hebben van giften. Alle beetjes die we krijgen, nemen we met open armen aan", zegt Maria.

2 Maria Lepoutre van dierenasiel Unco-Jerry is blij met de hulp van Seline en Valérie.
Maria De La Cruz Maria Lepoutre van dierenasiel Unco-Jerry is blij met de hulp van Seline en Valérie.

1.000 euro

De fuif van de twee Herentalse dames Valérie en Seline komt dan ook als geroepen voor Unco-Jerry. "We zijn de twee jongedames énorm dankbaar. We hopen dat er veel volk zal zijn op de fuif. Wij gaan uiteraard ook komen", aldus de drijvende kracht achter Unco-Jerry. "We hopen met Copa Cabaña tussen de 500 en de 1.000 euro in te zamelen voor Unco-Jerry", zeggen Valérie en Seline. "Zelf hebben we ook katten en zijn we erg grote dierenvrienden. Ik studeer voor dierenarts", zegt Valérie. "We weten allebei dus hoe belangrijk de steun voor Unco-Jerry is en bij Unco-Jerry zijn we zeker dat het geld goed besteed wordt. We steunen het dierenasiel al enkele jaren. Zo hielpen we al mee met een wafelverkoop en een spaghettidag."


Copa Cabaña vindt vanavond 11 juli plaats aan de Zwanenberg in Herentals. De fuif begint om 18.30 uur met een eetfestijn. "We laten een kok komen die ter plaatse paella gaat maken. Hij heeft zo'n zestig kippen besteld en 75 kilo groenten. Dus we gaan wel voor heel wat mensen paella kunnen geven", lacht Valérie. Vanaf 20 uur start de eigenlijke fuif met dj's. De inkom kost 4 euro en 10 euro als je ook wilt eten.

Lees meer