Archieffoto: een speeltoestel in het Netepark.
Vanderveken Archieffoto: een speeltoestel in het Netepark.

Driejarigen leren voortaan samen met ouders zwemmen

De stad Herentals start dit najaar met nieuwe zwemlessen voor driejarigen. Vanaf 20 september kunnen zij samen met hun mama of papa een reeks watergewenning volgen in het Netepark.

“Uit onderzoek blijkt dat kinderen van drie jaar nog net te jong zijn om deel te nemen aan de gewone groepslessen. Met de extra begeleiding van hun ouders, kunnen zij toch al wat ervaring opdoen”, zegt schepen Yoleen Van Camp.

De lessen vinden telkens plaats op vrijdagavond. Een reeks van tien lessen kost 54 euro. Houders van een Vrijetijdspas betalen 27 euro. Inschrijven kan vanaf 19 augustus om 18 uur via de webshop.

“De gewone zwemlessen zijn er vanaf september enkel nog voor kinderen vanaf vier jaar. Vanaf die leeftijd zijn de kinderen beter in staat om hun aandacht bij de groepslessen te houden en kunnen ze al enkele zwemtechnieken onder de knie krijgen”, aldus nog Van Camp.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer