3
Peter Vanderveken

E313 richting Hasselt tijdlang volledig versperd door zwaar ongeval in Herentals

De E313 is deze ochtend volledig versperd geraakt richting Hasselt door een ernstig ongeval ter hoogte van Herentals-West. Intussen is de weg opnieuw vrij, maar de afhandeling duurde lang aangezien de materiële schade groot was.

Eigenlijk was er sprake van twee ongevallen. Door een eerste, kleiner ongeval waren er al twee rijstroken versperd geraakt en was er file ontstaan. In de staart van die file reden twee vrachtwagens en een bestelwagen op elkaar in. De bestuurder van de bestelwagen raakte zwaargewond, een van de vrachtwagenbestuurders liep lichte verwondingen op. 

3
Peter Vanderveken
3
Peter Vanderveken

De snelweg richting Hasselt moest volledig dicht. Het incident leidde tot een file op de E313 zelf - achter het ongeval - vanaf Massenhoven en in Massenhoven op de N14, waar het verkeer zich lokaal een weg probeerde te zoeken. Ook om vanop de E313 in Ranst de omleiding naar de E34 te nemen was het lang aanschuiven geblazen, net als op het lokale wegennet tussen E34 en E313. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bob Boomer

    Misschien kan heel wat file leed voorkomen worden door de cruisecontrol te verbieden. Ga je het pedaal gebruiken of de 'min'-toets om af te remmen ? M.a.w. ga je snelheid minderen met de hand of met de voet ? 't Is wikken en wegen en in sommige situaties is er gewoon geen tijd genoeg om na te denken. Dan kan enkel instinct of een aangeleerd automatisme redding brengen. Correct ?

  • Peter Janssens

    Als ik die camionette zie is het een wonder dat die man nog leeft.

Lees meer