De overval gebeurde in zaal Het Forum.
Marc Aerts De overval gebeurde in zaal Het Forum.

Gewapende overval op fuif: minderjarige verdachten opgesloten in jeugdinstelling

De twee minderjarigen – tieners uit Kasterlee en Herentals - die verdacht worden van een gewapende overval op een fuif in Berlaar zijn in een gesloten jeugdinstelling geplaatst. Dat heeft de jeugdrechter in Turnhout beslist. Een 23-jarige kompaan uit Herentals is onder elektronisch toezicht geplaatst. 

Twee gemaskerde mannen vielen in de nacht van zaterdag op zondag rond 3 uur binnen op de ‘Soultrain Danceparty’ in zaal Forum in de Dorpsstraat in Berlaar. Op basis van een nummerplaat kon drie uur later het voertuig van de verdachten worden klemgereden op de Molenvest in Herentals. In de auto zaten drie meerderjarigen (van 18 tot 23 jaar) uit Herentals en twee minderjarigen: een 16-jarige uit Kasterlee en een 17-jarige uit Herentals.

“Het staat voorlopig niet vast welke twee inzittenden effectief de fuifzaal zijn binnen geweest om de overval te plegen. Dat moet het verdere onderzoek uitmaken”, klinkt het bij het parket in Antwerpen.

De rol van de twee 18-jarigen uit Herentals is waarschijnlijk miniem geweest. Zij werden door de onderzoeksrechter in Mechelen op vrije voeten gesteld. De drie anderen kunnen voorlopig niet meer van hun vrijheid genieten. De 23-jarige uit Herentals werd dood de onderzoeksrechter in Mechelen aangehouden onder elektronisch toezicht. De twee minderjarigen worden voorlopig opgesloten in een gesloten jeugdinstelling. Dat kregen de jongens te horen nadat ze maandagnamiddag voor de jeugdrechter in Turnhout waren verschenen.

Of de verdachten al gekend waren bij het gerecht is niet duidelijk. Al zou zeker de 23-jarige verdachte al een tijdje op het slechte pad zijn geweest volgens de organisator van de fuif die zaterdagavond werd overvallen. ”Hij heeft vroeger nog voor mij gewerkt op fuiven”, zegt Vital Van Ham. “Toen ging dat goed, maar ik verneem dat hij veertien dagen geleden al eens werd opgepakt voor drugshandel. En hij zou mogelijk nog meer feiten op zijn kerfstok hebben.”

Het parket in Antwerpen kan die recente arrestatie voor drugshandel voorlopig niet bevestigen.

Fuiforganisator Vital Van Ham krijgt voorlopig geen informatie over het verloop van het onderzoek. Zo is het voor de man nog onduidelijk of de 3.500 euro die werd buit gemaakt kon worden gerecupereerd bij de arrestatie van de verdachten. “Ze waren in het bezit van een rugzak, maar het is me niet duidelijk of de buit daar in zat. Ons geld hebben we dus nog zeker niet terug, maar aangezien de verdachten gekend en opgepakt zijn, hoop ik dat dit snel kan gaan. Want de rekeningen voor de fuif moeten wel betaald worden.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • william lumen

    Zolang de rechters niet streng (maar rechtvaardig) straffen zal het dweilen met de kraan open zijn! Ik merk dat dit soort van incidenten niet vermindert maar van kwaad naar erger gaat! Elke week vind ik dat soort van incidenten terug in diverse kranten!

Lees meer