Hond vergiftigd door verdachte balletjes

Luca, de hond van Sandra uit Herentals, heeft zondagavond vergif opgegeten tijdens een wandeling op een onverhard wandelpad aan de Gareelmakerstraat en de Jachthaven. De hond begon enkele uren later te trillen en te hyperventileren, maar heeft het gif overleefd.

Sandra, die haar familienaam liever niet in de krant ziet staan, ging 's avonds nog een wandeling maken met haar hond. Een paar uur later begon Luca hevig te trillen en te hyperventileren. De volgende dag bij de dierenarts kreeg Sandra de bevestiging dat Luca vergiftigd was. Op het wandelpad zijn enkele verdachte balletjes gevonden met blauwe en groene korrels.


Sandra is bij de politie klacht gaan indienen tegen onbekenden. Wie de balletjes daar heeft gelegd en wat de intenties waren, is nog niet duidelijk. "Het is de eerste keer dat er een melding wordt gemaakt van een dergelijk incident", zegt Dirk Van Peer, persverantwoordelijke van politie Neteland.

Uitkijken

Hoe gevaarlijk en schadelijk de gifballetjes zijn, is nog niet duidelijk. Daarom wil de politie de inwoners van Herentals toch waarschuwen dat ze opmerkzaam moeten zijn voor hun kinderen en huisdieren.


Met hondje Luca is gelukkig alles goed gekomen. "Ze is nog een beetje moe en aangedaan, maar ze is weer veilig thuis", zegt haar baasje Sandra. (TJW)

Lees meer