Zwarte Piet, Celine Van Ouytsel, Sinterklaas en schepen Yoleen Van Camp staken de kerstverlichting aan.
Peter Vanderveken Zwarte Piet, Celine Van Ouytsel, Sinterklaas en schepen Yoleen Van Camp staken de kerstverlichting aan.

Sinterklaas, Zwarte Piet en Miss België-kandidate Celine Van Ouytsel luiden kerstperiode in

Op de Grote Markt van Herentals luidden Sinterklaas en Zwarte Piet, samen met de Herentalse Miss België-kandidate Celine Van Ouytsel, de kerstperiode in de stad in. Met een druk op de knop werden de lichtjes in de grote kerstboom aangestoken.

De echte kerstactiviteiten in de stad gaan pas op zondag 8 december van start. Die zondag zijn de winkels open van 13.30 tot 17.30 uur om te gaan kerstshoppen, net zoals op 15 en 22 december. De Zandstraat is dan ook verkeersvrij.

Kerstmarkt

Op 8 december is er op de Grote Markt eveneens een traditionele kerstmarkt. Van 14 tot 19 uur staat de noordkant van de Grote Markt vol kraampjes met leuke cadeautjes, originele geschenken en winterse lekkernijen. T-Trio luistert de markt op met aangename muziek en voor kinderen is er leuke animatie, waaronder een draaimolen en een grimestand.

Op de zuidkant is het van 14 tot 21 uur aangenaam vertoeven. Herentalse verenigingen baten er kraampjes uit met hapjes en dranken zoals glühwein, jenever en warme chocolademelk. Vanaf 18 uur zorgt dj BEX voor de nodige ambiance.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer