3 De twee wagens botsten frontaal op elkaar.
Peter Vanderveken De twee wagens botsten frontaal op elkaar.

Twee wagens botsen frontaal op Ringlaan: bestuurder levensgevaarlijk gewond

In Herentals is woensdagavond omstreeks 17.30 uur een zwaar ongeval gebeurd. Op de Ringlaan ter hoogte van de brug over de Kleine Nete botsten twee wagens frontaal. Eén bestuurder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd.

Na de zware klap werd één van de wagens werd weggekatapulteerd. Die kwam tegen een bestelwagen terecht, die ook zware schade opliep. De 63-jarige bestuurder van de bestelwagen raakte lichtgewond en zou later zelf een dokter raadplegen. Bij het ongeval raakte de 57-jarige G.T. uit Westerlo levensgevaarlijk gewond. Hij vecht nog steeds voor zijn leven in het UZA in Edegem. De andere bestuurder, de 24-jarige M.T. uit Lille, werd met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Meteen na het ongeval werd de Ringlaan in beide richtingen afgesloten van het kruispunt met de Sint-Jobsstraat tot aan de brandweerkazerne van Herentals. Er werd een omleiding voorzien via de parallelwegen. Een deskundige kwam na het ongeval ter plaatse om de oorzaak te achterhalen, momenteel is deze nog niet bekend. Na de vaststellingen deed politiezone Neteland een beroep op een strooiwagen van Agentschap Wegen en Verkeer omdat de rijbaan tijdens het ongeval door de sneeuwval zeer glad geworden was.

3 De twee wagens botsten frontaal op elkaar.
Peter Vanderveken De twee wagens botsten frontaal op elkaar.
3 Een van de wagens werd tegen een bestelwagen gekatapulteerd.
Peter Vanderveken Een van de wagens werd tegen een bestelwagen gekatapulteerd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer