Illustratiebeeld: het sportcentrum Sport Vlaanderen in Herentals.
RV Illustratiebeeld: het sportcentrum Sport Vlaanderen in Herentals.

Veertig sportclubs krijgen subsidie van stad

Het stadsbestuur van Herentals heeft in totaal voor 15.010 euro aan subsidies uitgedeeld aan sportverenigingen. Veertig sportclubs krijgen een deeltje van de koek.

“Sportverenigingen die aangesloten zijn bij de Herentalse sportraad kunnen elk jaar een aanvraag indienen om een basissubsidie te krijgen van de stad. Voor het werkingsjaar 2018 verdeelt het schepencollege het totale subsidiebedrag van 15.010 euro over veertig sportverenigingen. 680 euro van het subsidiebedrag gaat naar schoolsport”, zegt schepen Yoleen Van Camp.

Negentien erkende sportverenigingen komen ook in aanmerking voor een impulssubsidie. “Met deze subsidie wil de stad sportverenigingen aanmoedigen om sportactiviteiten te organiseren die begeleid worden door gediplomeerde jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren. Het totale bedrag van de impulssubsidie bedraagt 22.190 euro.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer