De heren van MinC, bij de voorstelling van hun eerste concert in Zaal Lux
Peter Vandeveken De heren van MinC, bij de voorstelling van hun eerste concert in Zaal Lux

‘Beste toetsenist van de planeet’ komt met The Lachy Doley Group in najaar naar Zaal Lux

De Australische blues-, soul- en rocksensatie The Lachy Doley Group komt op 23 november naar Zaal Lux in Herenthout. Het is na de punkers van Red Zebra vorige maand de tweede groep die er zal optreden. 

Het enige concert ooit van The Lachy Doley Group in België dateert van 2018 op Blues Peer.  Volgens velen werd de Australische band omschreven als dé ontdekking van het festival. “Hoog tijd dus om deze sensatie terug te halen”, volgens de heren van MinC, de drijvende krachten achter de concerten van Zaal Lux. “In Nederland en Duitsland ligt het publiek reeds aan hun voeten, geen twijfel dat België snel zal volgen.” Volgens Deep Purple-legende Glenn Hughes bezit de Australische groep de ‘Jimi Hendrix van het Hammond-orgel’, de beste toetsenist van de planeet.

“In België is The Lachy Doly Group voor het grote publiek nog een onbekende, maar wij als MinC volgen deze kanjer al geruimde tijd,” vertelt Joeri Van Elst, één van de mannen van MinC. “De Lux zal genieten en hun talent bevestigen. Iets nieuws en fenomenaal ontdekken, da’s het schone aan de muziekwereld!”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer