370 kinderen leven zich uit op Buitenspeeldag in Herenthout

Op woensdag 24 april zijn kinderen in heel Vlaanderen vanachter hun spelconsole. Zelfs op het kanaal van Ketnet verschijnt in de namiddag een boodschap dat kinderen verwacht worden om buiten te spelen. In Herenthout kon men met de opkomst van maar liefst 370 kinderen spreken van een geslaagde dag.

4 De kinderen konden naar hartelust rondspringen op één van de vier opgestelde sprinkastelen
Peter Vanderveken De kinderen konden naar hartelust rondspringen op één van de vier opgestelde sprinkastelen

Vier springkastelen, kindergrime, een speeltuin, een beachvolleybalterrein en nog zoveel meer. Rond sportcomplex ‘t Kapelleke aan de Bergense Steenweg in Herenthout kon ieder kind zijn favoriete speelterrein wel vinden. Naast de vele speelmogelijkheden die er voor de ravotters aanwezig waren konden de kindjes zich ook aanmelden bij het ruilplein. Een plek waar ieder kind een oud speelgoedje van bij hem thuis kon inruilen tegen een ander speelgoedje, meegebracht door een ander aanwezig kind. De ouders genoten van een terrasje, terwijl er voor de deelnemers van de buitenspeeldag gratis water en appeltjes voorzien werden.

370 kinderen, dat zijn er maar liefst 130 meer dan vorig jaar. Van een succes gesproken!

Julie Van Orshaegen

“Vooral het nieuwe skatepark was een succes, net als het discgolf, een sport die een middenweg zoekt tussen frisbee en golf”, vertelt een meer dan tevreden Julie Van Orshaegen, in het stoetersdorp ook wel gekend als Julie van de jeugddienst. “Om en bij de 370 kinderen vonden vandaag de weg naar onze buitenspeeldag, dat zijn er 130 meer dan vorig jaar.”

Ook in de andere gemeenten van de regio Neteland kunnen de kinderen terecht voor een buitenspeeldag. Gelijk met Herenthout stond ook op 24 april in Vorselaar de buitenspeeldag op het programma. Op 8 mei worden de kinderen in Herentals en Olen verwacht en tot slot op 15 mei zetten Noorderwijk, Morkhoven en Grobbendonk hun beste beentje voor om vele kinderen te verwelkomen. Ieder kind dat deelneemt aan de drie buitenspeeldagen mag zich aan aan leuke verrassing verwachten.

4 Het nieuwe skatepark in Herenthout was één van de trekpleisters voor een geslaagde buitenspeeldag
Peter Vanderveken Het nieuwe skatepark in Herenthout was één van de trekpleisters voor een geslaagde buitenspeeldag
4 Lachende gezichten op de Herenthoutse buitenspeeldag
Peter Vanderveken Lachende gezichten op de Herenthoutse buitenspeeldag
4 Buitenspeeldag Herenthout.
Peter Vanderveken Buitenspeeldag Herenthout.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer