Vanderveken

850.000 euro Vlaams geld voor rioleringswerken in Herenthout

De rioleringswerken in de Doornstraat, Heikant en Paleerstraat in Herenthout zouden een pak vervroegd kunnen worden. De Vlaamse regering maakt namelijk 850.000 euro aan subsidies vrij, goed voor 75 procent van de totale kost. 

“De Doornstraat bevindt zich in de slechtste staat van de hele gemeente, zowel ondergronds als bovengronds”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen Maurice Helsen (CD&V).  “De Vlaamse subsidie van 850.000 euro gaat naar Pidpa, dat verantwoordelijk is voor de rioleringswerken. De kosten voor de bovengrondse werken zijn voor de gemeente. We moeten nog kijken hoe dit past in het meerjarenplan dat momenteel opgesteld wordt. Een exacte timing voor de werken is er dus nog niet.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer