de assistentiewoningen aan huis Driane in Herenthout krijgen binnenkort ondergrondse afvalcontainers
gemeente Herenthout de assistentiewoningen aan huis Driane in Herenthout krijgen binnenkort ondergrondse afvalcontainers

Bewoners assistentiewoningen droppen binnenkort hun afval in ondergrondse containers

Vele bewoners op een kleine ruimte betekent bij iedere afvalophaling een berg aan containers op de stoep. Om het de bewoners van de 56 assistentiewoningen van Driane in de Molenstraat in Herenthout makkelijker te maken installeert IOK afvalbeheer binnenkort ondergrondse containers bij de assistentiewoningen.

Er komen drie grote containers voor restafval, pmd en papier en karton. De toegang tot de containers is afgesloten. Enkel met een badge, die aan alle bewoners wordt toegekend, kan afval in de containers worden gedeponeerd. Per badge worden de zogenaamde dumpingen geregistreerd en via het traditionele DIFTAR-systeem wordt berekend hoeveel men uiteindelijk individueel dient te betalen voor het afval.

“Ondergrondse containers passen mooier in het landschapsbeeld, aangezien je bovengronds enkel het topje van de ijsberg ziet, namelijk het doorgeefluik en het badgesysteem. Het design trekt bovendien minder sluikstorters aan”, klinkt het bij het Herenthoutse gemeentebestuur. “De bewoners kunnen het afval wegbrengen wanneer ze dat wensen. Ze hoeven het afval dus niet te stockeren tot wanneer de ophaalwagen passeert. Ondergrondse containers beschikken over een aangepast inwerpdeksel en de bodem zorgt ervoor dat het afval fris blijft. Dit vermindert de geurhinder aanzienlijk waardoor ook minder ongedierte aangetrokken wordt. Een ondergronds verzamelsysteem hoeft niet vaak geledigd te worden dankzij het grote verzamelvolume wat de passage van brede ophaalwagens heel wat terugdringt.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer