5 DJ HYPESQUAD in actie op een lege festivalweide in Herenthout.
Peter Vanderveken DJ HYPESQUAD in actie op een lege festivalweide in Herenthout.

Clamotte Rock in je eigen huiskamer? Het kon! ‘Livestream DJ HYPESQUAD druk bijgewoond via Facebook’

Met een live-set van DJ HYPESQUAD heeft de organisatie van Clamotte Rock op zaterdagavond het afgelaste festival tot bij de muziekfans thuis gebracht. Vele honderden Clamotte-sympathisanten volgden de livestream vanop een lege festivalweide via Facebook.

De organisatie van het Herenthoutse muziekfestival Clamotte Rock kwam met het idee om het afgelaste festival op een originele manier tot bij hun publiek te krijgen. Via een livestream, netjes in beeld gebracht door een professionele cameraploeg op de Facebookpagina van het festival, konden muziekliefhebbers op zaterdagavond genieten van een dj-set van resident DJ HYPESQUAD.

Kind aan huis

Geboren Herenthoutenaar Joris Goossens, in het muziekwereldje beter bekend als DJ HYPESQUAD, gaf ons eerder deze week al mee dat hij bijzonder vereerd was hier deel van uit te mogen maken en gaf tussen zeven en acht uur zaterdagavond het beste van zichzelf. Hier en daar verwerkte Joris in zijn set een verwijzing naar enkele bands die oorspronkelijk op de affiche van het festival stonden. Zo kreeg ook de Australische rockband en headliner van het festival Wolfmother zijn gloriemomentje zaterdagavond. DJ HYPESQUAD stond in het verleden al meer dan tien keer op het Herenthoutse podium en is er dus kind aan huis.

5 De dj-set kon door iedereen gevolgd worden via een livestream op Facebook
Clamotte Rock De dj-set kon door iedereen gevolgd worden via een livestream op Facebook

Dansen, dansen, dansen...

Honderden Clamotte-fans stemden zaterdag af op de Facebookpagina van het festival en waanden zich, voor zover het kon dan toch, op de festivalweide te Oosterhoven. Er werd duchtig gereageerd en ‘gezeverd’ in de commentaren onder het live-beeld. Van “Normaalgezien ben ik op dit tijdstip van het festival zo helder niet meer” en “Dansen, dansen, dansen” tot “Wie gaat er bonnekes halen”, verscheen er op het scherm. Op de één of andere manier kreeg de organisatie van Clamotte Rock het dan toch voor elkaar om het Clamotte-gevoel tijdens een festivalloos Hemelvaartweekend een flinke boost te geven. “Dit doet enorm veel deugd”, zegt festivalvoorzitter Sander Ooms. “Fantastisch, merci DJ HYPESQUAD!”

Naar de livestream op Facebook keken honderden muziekliefhebbers, met pieken tot bijna driehonderd kijkers op hetzelfde ogenblik. Hoeveel mensen er in totaal afzakten naar de virtuele Clamotte Rock weide is onduidelijk, maar dat het een succes bleek, daar bestaat geen twijfel over! Op naar Clamotte Rock in het voorjaar van 2021.

5 Het organiserend comité huurde een professionele firma in voor het filmen van de dj-set
Peter Vanderveken Het organiserend comité huurde een professionele firma in voor het filmen van de dj-set
5 De dj-set werd in beeld gebracht door een professionele firma
Peter Vanderveken De dj-set werd in beeld gebracht door een professionele firma
5 DJ HYPESQUAD in actie
Peter Vanderveken DJ HYPESQUAD in actie

Lees meer