3 De organisatie steekt samen met tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen op het festivalterrein
De organisatie steekt samen met tal van vrijwilligers de handen uit de mouwen op het festivalterrein

Clamotte Rock is klaar voor zonovergoten festivalweekend: “We zullen weer bordje ‘uitverkocht’ mogen bovenhalen”

Hemelvaartweekend, dat betekent voor de Herenthoutenaren weer twee dagen vol muziek, plezier en vertier op het festival Clamotte Rock.  Met de zomerse temperaturen die voorspeld worden zijn de weergoden de organisatie én feestvierders alvast goedgezind.

Dit weekend staat in Herenthout voor de 23ste keer Clamotte Rock op het programma. In een vroeger leven ging het festival door het leven als het Hooifeestenfestival aan de Bouwelsesteenweg. Met de verhuis richting het grotere festivalterrein aan Oosterhoven en de naamsverandering zette de groei van het festival zijn weg voort. “Vorig jaar konden we op zaterdag in de loop van de festivaldag het bordje ‘uitverkocht’ aan de inkom hangen,” vertelt Clamotte-voorzitter Sander Ooms. “Met de cijfers van de voorverkoop durven we vooropstellen dat we datzelfde bordje dit jaar nogmaals zullen mogen bovenhalen. We verwachten op vrijdag én op zaterdag dat de weide en de bijhorende grote festivaltent volledig zullen vol lopen. Het terrein geeft op vrijdag plaats aan tweeduizend bezoekers, en op zaterdag wanneer ook de dj-stages hun deuren openen kunnen er 3.500 feestvierders de weide betreden.”

“Met ons comité, bestaande uit tien kerels, proberen we er ieder jaar weer in te slagen om de bezoekers een zo aangenaam en gezellig mogelijk festival voor te schotelen”, gaat Ooms verder. “Tien Clamotters die gedurende de opbouw van het festivalterrein letterlijk op de festivalweide werken, eten en slapen. Het schept een onderlinge vriendschapsband die met geen woorden te beschrijven is.”

Zonder twijfel zijn de meer dan tweehonderd vrijwilligers dé sterkte van Clamotte Rock

Joachim Van Den Bulck

Eén grote familie

“Maar de Clamotte Rock-familie is veel groter dan deze tien organisatoren”, vertelt mede-organisator Joachim Van Den Bulck. “Van bij de start van de opbouw is het één grote familie die langskomt op de weide. De talloze helpende handen bij de opbouw van de tent, bij het plaatsen van het podium, de aankleding van de inkom, het timmerwerk aan de togen en tijdens het festival zelf zijn ontelbaar. We kunnen er nu al zeker van zijn dat we na het weekend kunnen afklokken op meer dan tweehonderd vrijwilligers. Zonder twijfel is deze Clamotte Rock-familie dé sterkte van het ganse gebeuren.”

3 Jan Paternoster, zanger bij Black Box Revelation, elf jaar geleden op het voormalige Hooifeestenfestival in Herenthout
archief Edd Verschueren Jan Paternoster, zanger bij Black Box Revelation, elf jaar geleden op het voormalige Hooifeestenfestival in Herenthout

Sensatie van Nederland

“Na talloze mislukte pogingen gedurende de voorbije jaren is het ons dan dit jaar toch eindelijk gelukt”, zegt Bert Schallenbergh. “Black Box Revelation verschijnt elf jaar na hun eerste passage terug op het Herenthoutse podium van Clamotte Rock. We kunnen stellen dat ons festival samen met de band van Jan Paternoster een gestage groei gekend heeft.”  De affiche-planner kijkt zelf uit naar de optredens van De Mens, Mud II en Crackups. “Tevens ben ik benieuwd naar de Nederlandse band My Baby, dé sensatie bij onze noorderburen. Deze band stond al met tal van grootheden zoals Seasick Steve op het podium over de ganse wereld. Zo stonden ze in het verleden al drie keer op het podium van Glastonbury, één van ‘s werelds grootste festivals.”

Clamotte Rock vindt plaats op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni op de het festivalterrein aan Oosterhoven in Herenthout. Op vrijdag passeren Daan, De Mens en Mud II in de grote festivaltent, op zaterdag is het de beurt aan Black Box Revelation, Zwangere Guy, Praga Khan, Shameboy, Jan Vervloet en nog vele anderen. Wie nog tickets in voorverkoop wil zal snel moeten zijn. Tickets zijn verkrijgbaar via www.clamotterock.be, al acht de organisatie de kans ook nog bestaande dat er aan de kassa zelf nog enkele inkomtickets beschikbaar zullen zijn.

3 Affiche Clamotte Rock
Clamotte Rock Affiche Clamotte Rock

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer