Wovelty Photography

Clamotte Rock zet in op groene energie

Muziekfestival Clamotte Rock in Herenthout zet vanaf dit jaar niet alleen in op plezier en vertier van hun gasten, het festival heeft extra aandacht voor het milieu en wil de ecologische voetafdruk beperken. Zo zet de organisatie in op het gebruik van biopropaan en zet het de bezoekers aan om massaal met de fiets naar het festivalterrein te komen.

“We hebben dan wel geen Anuna de Wever op onze affiche staan, maar dat wil niet zeggen dat we niet begaan zijn met het milieu”, zegt de organisatie. “Wie twintig lege bekers verzamelt, krijgt een drankbonnetje. De plastic rietjes die we de vorige jaren in de cocktails staken, laten we achterwege. Wie er toch een wil, krijgt een ecologisch verantwoord alternatief: een in bamboe.”

Verder wordt het terrein verlicht met masten die werken op batterijen, de lichtmasten die in het verleden liters diesel slurpten, blijven op stal. “Vermits duurzaamheid ook voor festivals belangrijk is geworden, heb ik de organisatie enkele tips gegeven. Een daarvan was dat alle eetkramen zouden werken op biopropaan. Dat is duurzaam omdat het ontgonnen is uit restafval en hernieuwbare producten. De organisatie zou biopropaan ook willen gebruiken voor de speciale vuureffecten”, weet Clamotte-vrijwilliger Karel Segers, ook senior business-developer bij Primagaz.

Veilig verkeer op en rond het festivalterrein van Clamotte Rock is al jaren een aandachtspunt voor de organisatie. “Woon je op fietsafstand van Clamotte Rock? Kom dan met de fiets, je houdt Oosterhoven veilig en verplaatst je groen. We verrassen elke ‘Homo Velotoeristicus’ met een fietsenparking 2.0. Profiteer van de gratis frisse lucht in onze anti-platte-banden-compressor en imponeer je vrienden met een exclusieve sleutelhanger.”

Clamotte Rock vindt plaats in het weekend van 31 mei en 1 juni. Op de affiche staan onder andere Daan, De Mens, Black Box Revelation, Zwangere Guy, Praga Khan, Shameboy en Jan Vervloet. Tickets zijn nog altijd beschikbaar. Meer info op www.clamotterock.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer