Vanderveken

Dierenopvangcentrum VOC Neteland krijgt jaarlijkse dotatie van Herentals stadsbestuur

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC Neteland) in Herenthout ontvangt vanaf dit jaar een jaarlijkse dotatie van het Herentalse stadsbestuur. Daarmee is Herentals de zevende gemeente van het werkingsgebied om de toelage toe te kennen, na Geel, Herenthout, Nijlen, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg en Berlaar.

“Het VOC Neteland levert zeer mooi werk. Zonder hen zouden heel wat wilde dieren in nood het niet halen. Vorig jaar werden bijna 3.300 gewonde wilde dieren opgevangen. Als gemeenten doen we beroep op de organisatie voor slachtoffers op ons grondgebied, dan is het maar logisch dat we hiervoor een toelage geven ook”, zegt schepen van Dierenwelzijn Yoleen Van Camp (N-VA). “Ik roep de gemeenten van het werkingsgebied die hun verantwoordelijkheid nog niet namen bij deze dan ook expliciet op om hun duit in het zakje te doen.”

Het stadsbestuur van Herentals heeft nog plannen in petto rond dierenwelzijn. Onder andere voor het zwerfkattenprobleem werkt de stad aan een plan om de vrijwilligers beter te ondersteunen. In dat kader hoort ook een overeenkomst met de dierenasielen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bert Verlooy

    Jens Cambré: hetzelfde hebben ze met het buurthuis 'De Dorpel' gedaan. Het is Yoleen haar sterk punt: organisaties hun werkfondsen afpakken, en dan zorgen dat je in de krant komt als je aalmoezen uitdeelt. Erg dat de kranten dit soort politiekers onkritisch een forum geven om hun leugens en opjutterij te verspreiden.

  • Jens Cambré

    Er werd door het vorige bestuur een overeenkomst afgesloten met VOC die goed zou zijn voor €5000/jaar. N-va voert dit niet uit en "gunt" hun een dotatie van amper €1000. Mooi om te zien hoe ze €4000 uit de zak van dit centrum stelen en het dan nog durven verkopen als een goede zaak. De schaamte voorbij...

Lees meer