Buurt Informatie Netwerken
Gemeente Herenthout Buurt Informatie Netwerken

Dit weekend BIN-markt in de gemeentelijke feestzaal van Herenthout

In Herenthout zijn er zeven BuurtInformatieNetwerken (BIN) actief. Daardoor horen de meeste straten wel bij de één of andere BIN. Toch zijn er nog een aantal straten die er naast vallen. Om de bewoners van deze straten de kans te geven om ook aan te sluiten, heeft de gemeente deze straten bijgevoegd bij de dichtsbijzijnde BIN.

Op zaterdag 11 mei 2019 van 10.00 tot 12.00 uur organiseren de gemeente Herenthout samen met de bestaande coördinatoren en de Lokale Politie Neteland een “BIN-Markt” in de gemeentelijke feestzaal. Geïnteresseerden kunnen hier alle informatie vergaren en indien gewenst onmiddellijk inschrijven bij het juiste BIN. Iedereen is welkom. Ook diegenen die wonen in een straat waar reeds een BIN actief was, hebben de mogelijkheid om informatie te bekomen en desgevallend in te schrijven.

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerking tussen de buurtbewoners en de lokale politie die een informatie-uitwisseling in een verwittigingssysteem vastlegt. Dit betekent dat als je een verdachte handeling of een misdrijf ziet, je dit meldt aan de 101-centrale. De centrale verzendt dan via de telefoon tegelijkertijd een bericht aan alle andere BIN-leden. Dit spraakbericht bevat een aantal preventieve tips. Op basis van je melding zal de 101-centrale een politiepatrouille ter plaatse sturen zodat de BIN-leden bijkomende informatie krijgen.

Bedoeling is dus de criminaliteit in te perken en de veiligheid van de inwoners te verbeteren. Preventie en sociale controle zijn de basisgedachten. En dit met een minimum aan inspanningen! Overal zijn de inwoners lovend over deze samenwerking.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer