Expo over Herenthoutse topsporters in ’t Lindehofke

Sport

3 't Lindehofke staat dit weekend in het teken van de Herenthoutse sporter.
Jurgen Geyselings 't Lindehofke staat dit weekend in het teken van de Herenthoutse sporter.

Sportfanaat en trotse Herenthoutenaar? Dan moet je dit weekend in 't Lindehofke zijn, want daar strijkt ‘Erfgoedkampioenen-Kampioenenerfgoed’ neer, een rondreizende expo over Kempense topsporters. Ook de Herenthoutse kampioenen, zoals bokser Stan Reypens, komen aan bod.

Wie Herenthout zegt, denkt vanzelfsprekend aan de carnavalstoet of aan Clamotte Rock. Maar het dorp is zoveel meer. Herenthout telt een rijke sportgeschiedenis, met tal van kampioenen en sportvedetten. Wie kent er niet veldrijdster Ellen Van Loy of tennislegende Johan Van Herck? Of in een verder verleden Stan Reypens, bokskampioen die Herenthout op de sportkaart zette in België in de vorige eeuw. Deze grootheden krijgen samen met tal van andere sportlui uit het stoetersdorp alle aandacht op de interactieve tentoonstelling van Kempens Karakter vol beelden en originele objecten.

3 Bokser Stan Reypens mag misschien wel beschouwd worden als Herenthouts grootste sporter aller tijden.
Jurgen Geyselings Bokser Stan Reypens mag misschien wel beschouwd worden als Herenthouts grootste sporter aller tijden.

Naast de Herenthoutse sporters komen ook de allergrootste sporters uit de Kempen aan bod in het rondtrekkende gedeelte van de tentoonstelling. Onder andere biljartlegende Raymond Ceulemans, veldritkampioene Sanne Cant, wielerfenomeen Rik Van Looy, worstelkampioen Alphonse Steurs, basketbalgenie Roel Moors, golfsensatie Thomas Pieters en Rode Duivel Jan Ceulemans worden in de schijnwerpers gezet.

De tentoonstelling is op zaterdag 25 mei open van 14 tot 18 uur en zondag 26 mei kan je na het stemmen in sportcentrum ‘t Kapelleke een kijkje komen nemen van  8 tot 18 uur.

3
Jurgen Geyselings

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer