Onder het goedkeurend oog van schepen van Mobiliteit Maurice Helsen (rechts) ondertekenen de afgevaardigde van OVK en Burgemeester Raeymaekers het SAVE-charter.
Gemeente Herenthout Onder het goedkeurend oog van schepen van Mobiliteit Maurice Helsen (rechts) ondertekenen de afgevaardigde van OVK en Burgemeester Raeymaekers het SAVE-charter.

Herenthout gaat voor nul verkeersslachtoffers tegen 2030

Op vrijdag 3 mei heeft de gemeente Herenthout het SAVE-charter ondertekend van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Daarmee engageert ze zich om er alles aan te doen om tegen 2030 naar nul verkeersslachtoffers te gaan. Al 101 steden en gemeenten gingen Herenthout voor.  

“Word nooit lid van onze vereniging”, dat is het motto van de vzw OVK. OVK zet haar schouders onder het SAVE-project. SAVE staat voor ‘Samen Actief voor Veilig verkeer’. De plaatsing van de SAVE-borden op de plek waar een ongeval gebeurd is, heeft een dubbele betekenis. Enerzijds is het voor de familie van het verkeersslachtoffer een aandenken en anderzijds wijst het de weggebruikers op hun verantwoordelijkheid.

“Verkeersveiligheid, wie kan daar tegen zijn?”, klinkt het bij het Herenthoutse gemeentebestuur. “We gaan vol goede moed het engagement aan om tegen 2030 te streven naar nul verkeersslachtoffers.”

In het meerjarenplan 2020-2025 maakt het gemeentebestuur onder meer geld vrij voor de verkeersveiligheid rondom de scholen. Het invoeren van een zone 30, fietsstraten, gescheiden fietspaden en vernieuwde led-verlichting aan de zebrapaden staan alvast op het programma.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer