Vanderveken

Herenthout pakt knelpunten in het verkeer aan met deelname aan Mobiliteitsstudie Zuiderkempen

Het college van burgemeester en schepenen van Herenthout heeft principieel beslist om deel te nemen aan de mobiliteitsstudie Zuiderkempen van de provincie Antwerpen. De studie wordt opgestart op vraag van de gemeenten Herselt, Hulshout, Laakdal, Westerlo en Heist-op-den-Berg. De belangrijke mobiliteitsknelpunten kunnen op die manier gestructureerd en in gezamenlijk overleg behandeld worden.

Herenthout sluit zich graag aan bij het rijtje deelnemers aangezien de knelpunten die de gemeenten aanhaalden in hun brief aan de deputatie ook voor Herenthout nog steeds brandend actueel zijn. Zo staan de beperkte bereikbaarheid met het openbaar vervoer, het zwaar verkeer door de dorpskern en de verkeersveiligheid voor de actieve weggebruikers bovenaan het knelpuntenlijstje.

Mogelijk worden ook nog andere knelpunten en onderzoeksvragen toegevoegd aan de studie. Het project startte op 10 mei 2019 met een eerste vergadering en zal in de komende legislatuur verder uitgerold worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer