2 Zanger Jef Dijckmans (23) van popgroep Stadswacht aan het werk.
Stadswacht Zanger Jef Dijckmans (23) van popgroep Stadswacht aan het werk.

Herenthoutse popgroep zamelt 8.000 euro in voor debuutalbum in minder dan een maand

Stadswacht, de Nederlandstalige popgroep van de Herenthoutse zanger Jef Dijckmans zette eind maart een crowdfunding op poten om 8.000 euro om een allereerste eigen plaat op te nemen. In een mum van tijd werd het geld binnengehaald.

Jef Dijckmans, frontman en medeoprichter van de Nederlandstalige popgroep Standswacht is afkomstig uit Herenthout. Hij ging als kind naar de Herenthoutse muziekschool maar droomde niet van een leven als muzikant. “Ik ging vaak met tegenzin naar de muziekschool. Pas toen ik akkoorden begon te leren en liedjes leerde spelen, kreeg ik de smaak te pakken”, vertelt de 23 jarige Jef Dijckmans zelf. “In zaal Lux en op de Hooifeesten, voorganger van het huidige Clamotte Rock, gaf ik mijn eerste optredens.”

Leuven

Stadswacht  ontstond vier jaar geleden in de studentenstad Leuven. De band bestaat voor het overgrote deel uit rasechte Kempenaars en kwam in de beginjaren op het podium met onder meer songs over het studentenleven met de bijhorende katers. 

Yevgueni

Maar de gimmick werd snel afgezaagd, dus richtte de band zich op het serieuzere werk. In de voorbije vier jaar stond de band onder meer op het podium van de Gentse feesten en mochten ze de voorprogramma’s van Raymond van het Groenewoud en Yevgueni verzorgen. 

De hoogste tijd om hun eerste full album uit te brengen besloten de bandleden. Een dure zaak, bleek al snel. Dus werd er een crowdfunding op poten gezet. Op een kleine maand tijd werd het vooropgestelde bedrag van 8.000 euro verzameld. Begin 2020 hopen de heren hun eerste album te kunnen voorstellen. In tussentijd staan nog diverse try-outs en shows op het programma.

2 de Nederlandstalige popgroep Stadswacht
Stadswacht de Nederlandstalige popgroep Stadswacht

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer