De hele school verscheen in rode kledij en met rode neus op.
Bart Heungens De hele school verscheen in rode kledij en met rode neus op.

Klim-Op kleurt rood voor Rode Neuzen Dag: “Leerlingen leren praten over problemen”

Bij kleuter- en lagere school Klim-Op in Herenthout staat alles in het teken van de Rode Neuzen Dag, meer zelfs: ze maken er daar een ganse Rode Neuzen Week van. Ze zetten een hele week hun eigen troeven én die van een ander in de kijker.

Van maandag tot vrijdag wil de school vooral inzetten op ‘positiviteit naar elkaar toe’. Zo kunnen de leerlingen praten over problemen en elkaar helpen. “Want het scheelt dat je deelt!”, klinkt het bij Klim-Op. “We willen maar al te graag een Rode Neuzenschool blijven, en daarmee doen we verschillende acties. We verkopen rode neuzen en onze klasleerkrachten zijn er om aandacht te hebben voor kinderen met probleempjes, want inderdaad, het scheelt dat je deelt!” Op woensdag was het dan voor de school hun eigen Rode Neuzen Dag, alle leerlingen kwamen in het rood naar school en droegen vol enthousiasme hun Rode Neus.

We maken de leerlingen duidelijk dat Rode Neuzendag zoveel meer is dan enkel een rode neus aanschaffen

Jeffrey Steurs

“We proberen deze week de kinderen duidelijk te maken waarom de Rode Neuzen Dag wordt georganiseerd”, klinkt het bij leerkracht Jeffrey Steurs. “Dat het niet enkel maar een neus kopen is voor het goede doel. We hebben het deze week vooral over positiviteit naar elkaar toe en er voor elkaar zijn. We gaan praten met elkaar op een speelse manier. Complimenten geven, pluimen uitdelen maar ook tot rust komen met een yogamoment in te lassen in de klas. We willen tevens de talenten van de leerlingen nog eens in de verf zetten, door toonmomenten in de klas. Vandaag (woensdag, red.) kleurt onze school volledig rood voor Rode Neuzen Dag, dus iedereen heeft iets roods aan.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer