Anke Luyten en Jan Van Rompaey zijn de fiere uitbaters van Huiskamerrestaurant ‘Van Rompaey Home Cooking’.
Peter Vanderveken Anke Luyten en Jan Van Rompaey zijn de fiere uitbaters van Huiskamerrestaurant ‘Van Rompaey Home Cooking’.

Kok Jan Van Rompaey opent samen met partner huiskamerrestaurant: “Ganse living omgetoverd om tafels te plaatsen”

Aan de Astridlaan in Herenthout is dit weekend huiskamerrestaurant ‘Van Rompaey Home Cooking’ geopend. Kok Jan Van Rompaey (38) en zijn partner Anke Luyten (30) toverden hun voormalige living om tot een echt restaurant. De zetel en tv-kast moesten plaatsmaken voor tafels en stoelen waaraan fijnproevers vanaf heden een plaatsje kunnen reserveren om te komen genieten van de kookkunsten van Jan. Klanten konden in het verleden terecht op zaterdagavond om samen met vrienden of andere bezoekers samen aan één lange tafel te eten. Vanaf nu is het huiskamerrestaurant vijf van de zeven dagen geopend.

Sinds een tweetal jaar kon men bij Van Rompaey Home Cooking in Herenthout reeds terecht op zaterdagavond om te komen smullen van de lekkernijen die kok Jan Van Rompaey op het bord toverde. “Tot vorig weekend ontvingen we onze klanten aan één grote tafel die in onze leefruimte stond”, weet zijn partner Anke. “Vanaf vandaag zetten we als koppel alles op ons huiskamerrestaurant. Alles in de living maakte plaats voor tafels en stoelen om meerdere gasten aan verschillende tafels te kunnen ontvangen. Ook kleinere groepjes, tot zelfs een tafeltje van twee personen, kunnen vanaf nu bij ons.”

De kwaliteit van het product die we onze klanten voorschotelen, komt op de eerste plaats

Jan Van Rompaey

Jan leerde het vak op school en deed ondertussen reeds achttien jaar ervaring op als kok in verschillende restaurants en cateringbedrijven. “Ik sta erop om de klanten te verwennen met mijn kookkunsten. We werken met een vast menu voor onze gasten. Naargelang de seizoenen vorderen, verandert het menu mee. We proberen om ongeveer iedere maand wel een aanpassing te doen aan onze kaart. Uiteraard werken we ook met tal van aangepaste wijnen bij onze gerechten”, vertelt hij. “Het was een stille droom van mij om zelf een restaurant te kunnen uitbaten. Doen wat je graag doet en daarmee de mensen plezieren, daar draait het bij mij om. We hechten enorm veel belang aan onze producten die we aanbieden. De kwaliteit van het product komt op de eerste plaats.”

Het bevalt me enorm om met klanten om te gaan. Mocht het niet zo zijn dan zou ik mijn ganse living niet omtoveren tot een restaurant

Anke Luyten

Samen met zijn partner Anke is Jan volledig klaar om de gasten vol goede moed te ontvangen. “Ik ben door Jan in deze stiel terechtgekomen. Het bevalt me enorm om met de klanten om te gaan”, weet Anke. “Mocht het niet zo zijn, dan zou ik zeker niet mijn ganse living omtoveren tot een huiskamerrestaurant om dan tv te kunnen kijken op een vrije dag in de voormalige logeerkamer.”

Huiskamerrestaurant Van Rompaey Home Cooking bevindt zich aan Astridlaan 2 in Herenthout en is geopend van donderdag tot en met maandag. Voor informatie betreffende het menu, reserveringen en meer kan men terecht op https://www.vanrompaeyhomecooking.be.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Hellebaut

    Ben er al geweest. Superkwaliteit. Topchef en heel erg goede bediening. Voor zij die net dat iets meer kunnen appreciëren. Wacht niet langer en reserveer. Je weet niet wat je mist. Dank chef. Dank bediening

Lees meer