De maandagmarkt in de Bergstraat voor corona.
David Legreve De maandagmarkt in de Bergstraat voor corona.

Maandagmarkt heropent met vijftig kramen, zondagsmarkt volgt wellicht op latere datum

De maandagmarkt in Heist-op-den-Berg start morgen opnieuw op met vijftig kramen. Over de zondagsmarkt is er nog geen beslissing.

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat markten in openlucht met maximaal vijftig kramen opnieuw mogen worden georganiseerd met toestemming van de lokale overheid en onder strikte voorwaarden.

Beurtrol

Het gemeentebestuur besliste in het kader van het Relanceplan Lokale Economie dat de maandagmarkt alvast mag terugkeren.

Van de anders honderd kramen komen er nu vijftig op het Cultuurplein en in de Bergstraat (tussen de Berkenstraat en de Molenstraat) te staan. De kramers werken met een beurtrol.

Eenrichtingsparcours

Op het Cultuurplein wordt gewerkt met een aparte in- en uitgang en een eenrichtingsparcours en er wordt maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Marktkramers zijn verplicht een mondmasker te dragen, bezoekers wordt gevraagd hetzelfde te doen.

Binnenkort zal het gemeentebestuur ook een beslissing nemen in verband met de zondagsmarkt. Omdat deze een toeristische trekpleister is die van heinde en verre bezoekers lokt, zal die mogelijk pas op een latere datum kunnen heropstarten.

Lees meer