Met het ‘Kalverdutje’ geven uitbaters Herenthoutse boerderij de mensen de kans het boerderijleven van dichtbij te beleven

Sinds een aantal jaar staat Loei Dolle Pret in en rond Herenthout bekend als een boerderij waar men zowel voor teambuildings, vrijgezellenfeestjes als kinderfeestjes terechtkan. In de toekomst kan men op de Herenthoutse boerderij ook terecht voor een leuk nachtje weg met het gezin of met vrienden. De eigenaars leggen momenteel de laatste hand aan hun nieuwste concept: “Het Kalverdutje”.

2 Slapen op de boerderij in een kalveriglo kan vanaf juni in Herenthout
Loei Dolle Pret Slapen op de boerderij in een kalveriglo kan vanaf juni in Herenthout

Loei Dolle Pret is een boerderij die gerund wordt door Raf Van Mol en zijn vrouw Bieke Verstappen. Raf is als zoon van een boerenfamilie vergroeid met het boerenleven. Toch startte Raf zijn arbeidsloopbaan als ambtenaar, en liet hij het boerderijleven voor wat het was. Een tijdje later begon Raf het boerenleven toch wel te missen en zo ging hij samen met zijn vader aan de slag in de ouderlijke boerderij. Vanaf het moment dat hij meer en meer in de boerderijstiel dook, begon Raf de sociale contacten met andere mensen te missen. “Een boer heeft niet altijd de tijd om onder de mensen te komen, het boerderijleven met om en bij de driehonderd dieren valt nooit stil”, vertelt Raf. “Omwille van dit gemis begon Raf met het idee te spelen om de mensen naar de boerderij te krijgen. In een beginstadium ontvingen we scholen en we leerden de kinderen de boerderij en de beleving errond kennen.”

2 kinderplezier op Loei Dolle Pret
Loei Dolle Pret kinderplezier op Loei Dolle Pret

Toen ging de bal voor het Herenthoutse boerenkoppel aan het rollen. “Al snel kwamen er vragen of we geen verjaardagfeestjes voor kindjes in elkaar konden knutselen op de boerderij. Dit zagen we wel zitten, en sinds 2016 zijn er op woensdag en zaterdag verjaardagsfeestjes voor de kinderen op de boerderij”, bevestigt Raf. “Het werk dat de verjaardagsfeestjes met zich meebrengt neemt Bieke voor haar rekening, en ondertussen zorg ik ervoor dat de boerderij niet stilvalt.” Een drukke bedoening zou men dan denken daar op de Herenthoutse Heikant, en toch was Raf nog niet uitgeblust wat betreft ideeën met zijn boerderij. Sinds een tijdje kan men ook voor teambuildings en vrijgezellenfeestjes op de boerderij terecht. De organisatie van deze evenementen is dan weer voor Raf weggelegd. Hij voorziet voor de gasten boerderijspelen waarbij ze een wagen mogen parkeren, nepkoeien mogen melken, hooivorken mogen gooien en nog tal van andere amusante spelletjes. “Het zelf ontwikkelen en uitbreiden van deze activiteiten geeft me een enorme voldoening. Ik ben hier best fier op!” glundert de boer.

Via deze weg kunnen we het leven op de boerderij tot dichtbij de mensen brengen

Raf Van Mol

Nu de zomer in zicht komt, pakt Loei Dolle Pret uit met alweer een nieuw concept om het boerderijleven bij de mensen te krijgen. Vanaf juni kan men terecht op de boerderij voor het ‘Kalverdutje’ een project dat mede dankzij de steun van de overheid op poten werd gezet. Gezinnen, koppels of vrienden kunnen op de boerderij terecht voor een nachtje slapen in een kalveriglo die compleet omgebouwd werd tot een slaapkamer.  “Provincie Antwerpen was op zoek naar originele overnachtingen op het platteland, en zo zijn we tot dit idee gekomen. Ondertussen hebben we zelf de slaapplaatsen uitgetest en kregen we een positief signaal van enkele vrienden die als testpersonen actief waren”, bevestigt Raf. “Via deze weg kunnen we de boerderij echt wel dicht tot bij de mensen brengen, de kindjes kunnen samen met de boerin de kalfjes gaan verzorgen en de mama’s en de papa’s kunnen genieten van de rust die er op en rond de boerderij heerst.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer