Illustratiebeeld.
Patrick Vertommen Illustratiebeeld.

Na twee maanden zoeken al 40 zwerfkatten gevonden in Herenthout

Een tweetal maanden na de opstart van het zwerfkattenproject in Herenthout blijkt dat er al om en bij de veertig katten aangetroffen werden.

Wie in Herenthout een zwerfkat opmerkt kan aangifte doen bij de milieudienst. Die plaatst dan vangkooien in het probleemgebied.

Wilde, gezonde katten worden gesteriliseerd of gecastreerd en nadien terug uitgezet op de plaats waar ze werden gevangen. Tamme katten worden terug bij de eigenaar bezorgd. 

Wordt de eigenaar niet gevonden, gaan de katten naar Gwen Claeys, die de katten 15 dagen lang opvangt. Meldt de eigenaar zich intussen niet dan worden de katten aan het dierenasiel Unco-Jerry te Westerlo ter adoptie aangeboden.

“De veertig zwerfkatten waarover het nu gaat zijn allemaal kleine, jonge katjes die in verschillende nesten aangetroffen werden”, weet Michel van Hoof, schepen van Dierenwelzijn. “De kleine katjes waarvan nu sprake is, worden meegenomen en ter adoptie aangeboden bij Unco Jerry.”

De nesten werden aangetroffen aan de Bevelse Steenweg, Ristenstraat, Bergen, Lijsterbesstraat, Herentalse Steenweg en Astridlaan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer